Bodrum Gündem

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı düzenlendi

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı düzenlendi

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı Özel Bodrum Bahçeşehir Koleji Konferans Salonunda Hayırlı Sabancı Anadolu Lisesi ve Özel Bodrum İzgi İngiliz Kültür Koleji Ortaokulu tarafından gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Günün anlam ve önemiyle ilgili açılış konuşmasını Beyza Şahin gerçekleştirdi.

Programa Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Belediye Başkan Vekili Av. Ayşenaz Gültekin Öncel, ilçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve ilçe protokolü katıldı.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce gerçekleştirilen İstiklâl Marşı’nı Güzel Okuma yarışması Bodrum etabında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verilerek Bodrum 1. si olan öğrenciler İstiklal Marşı’nı birlikte okudular.

Ardından Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy ‘u Anma Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Program; Hayırlı Sabancı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından senaryolaştırılan Mehmet Akif Ersoy’un edebi yönünü vurguladıkları, “Mehmet Akif’i Anlıyoruz” konulu oyun ile devam etti.

İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönem olan Millî Mücadele yılları ve Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazış hikâyesinin anlatıldığı, Özel Bodrum İzgi İngiliz Kültür Koleji Ortaokulu’nun hazırlamış olduğu “Yüreklerde Akif, Dillerde İstiklal Marşı” adlı oratoryo ile program sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.