Bodrum Gündem

Veda Yazısı

Değerli Bodrumgündem sitesi okurları. Geçtiğimiz yıl Bodrum Gündem Sitesi’nin sahibi Fatih Bozoğlu’nun ricası üzerine Facebook yazılarım sitede de yayınlanmaya başladı.

Bu süreçte sitenin vizyonuna katkıda bulunmak için tecrübelerimi de zaman zaman Fatih Bozoğlu ile paylaştım ve yazılarımın sayısını da artırdım.

Ne yazılarımın başladığı zaman ne de bu veda yazısına kadar tek bir kuruş talep etmedim ve almadım. Bunu yalnızca destek amaçlı yaptım.

Bodrumgündem sitesi sanıyorum bu süreç içerisinde daha fazla okura ve daha fazla reklama kavuştu.

Ayda bir ya da 2 ayda bir yazı yazan bazı isimler de bu aktiviteden etkilenip daha sık yazmaya başladılar.

Sonuçta Bodrumgündem sitesi adeta ulusal bir site kimliğine adım atmaya başladı.

Ancak bir süreden beri, bazı yazılarım saatlik güncel özelliğini taşımasına karşın oldukça geç yayınlanmaya başladı. Bunu da site sahibi Fatih Bozoğlu her şeye yetişemiyorum şeklinde açıkladı. Yerel sitelerin maddi koşullarının zorlukları göz önüne alındığında ve yeterli sayıda personel ile çalışamadığı gerçeklerini göz önüne aldığımızda, bu arkadaşımızın gerekçesini de haklı görmek gerekir.

Ancak ulusal ve uluslararası arenada neredeyse yarım yüzyıla yaklaşan tecrübemiz ve ülkemizde iktidar yanlısı olmayan gazetecilere ne tür haksızlıklar yapıldığını bilmeme ve görmeme rağmen duruşunu hiç bir zaman değiştirmeyen bir gazeteci olarak bazı iş prensiplerimden vazgeçmem de söz konusu olamaz.

Bu nedenle Bodrumgündem haber sitesindeki yazılarıma son veriyor, Fatih Bozoğlu ve site için büyük gayretler sarf eden eşi Çiçek Bozoğlu’na bundan sonraki yollarının, yerel ya da ulusal bağlamda iktidar partisinin hiç bir zaman oyuncağı olmadan açık olmasını dilerim.

Ha, yerel AKP’liler, “Oh, gerçeklerden taviz vermeyen bir gazeteciden daha kurtulduk” diye sevinmeyin, yazılarım bu elektronik iletişim çağında her yoldan on binlere, yüzbinlere ulaşıyor. Hatta iki kez twitter üzerinden 1.5 milyonu aşan bir kitleye ulaşmış olmamı bu vesileyle bugün açıklayarak, o sevincinizi de şimdiden yarıda bırakayım.

Daha iyi bir Dünya, daha iyi bir Bodrum dileğiyle, tüm Bodrumlulara sevgi ve saygılarımı sunarım.

12 Mart 2022-Cumartesi-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.