Bodrum Gündem

Nezih Alkış’ın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz 

Nezih Alkış’ın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz 

Nezih Alkış’ın cenazesi 4 Nisan 2022 Pazartesi günü öğle namazının ardından Zincirlikuyu Camisi’nden alınarak Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek

Bodrum Gündem Haber

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, 2011 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve sürekli basın kartı sahibi usta gazeteci Nezih Alkış vefat etti.  TGC Yönetim Kurulu’nun Nezih Alkış’ın ölümünün ardından yaptığı açıklamada “Spor gazeteciliğine çok uzun süredir başarıyla hizmet eden Nezih Alkış’ı 84 yaşında kaybettik. Ailesinin ve basın topluluğunun acısını paylaşıyor, başsağlığı ve sabır diliyoruz” denildi.

Nezih Alkış için 4 Nisan 2022 Pazartesi günü saat 11.00’de TSYD Levent Tesislerinde bir tören düzenlenecek. Nezih Alkış’ın cenazesi törenden sonra öğle namazının ardından Zincirlikuyu Camisi’nden alınarak Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Nezih Alkış Kimdir

Nezih Alkış 1938 yılında İstanbul’da doğdu. İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni bitirdi. 1959 yılında Son Posta’da gazeteciliğe başladı. Daha sonra çeşitli yayın organlarında istihbarat şefliği ve spor yazarlığı yaptı. Nezih Alkış 1992 yılında TSYD’de Genel Başkanlık görevine getirildi. Alkış’ın gazetecilik alanında pek çok ödülü bulunuyor. TGC üyesi olan Nezih Alkış Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibiydi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.