Bodrum Gündem

Taksilerde fiyatlar değişti, indi bindi 30 lira

Bodrum’da taksimetreler yeni tarifeye geçti. UKOME kararıyla yapılan zamların ardından taksimetrelerin güncellenmesine başlandı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası ile birlikte Muğla’daki 13 odanın taksimetre fiyatlarında güncellemeye gidilmesi talebi üzerine Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), geçtiğimiz hafta il genelindeki taksimetre fiyatlarında artışa gitti.

Bugün Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası önünde yarımadada hizmet veren taksilerin taksimetrelerinde fiyat güncellemesi yapılmaya başlandı.

Konu ile ilgili Bodrum Gündem’in sorularını yanıtlayan Bugün Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası başkan yardımcısı Arif Durdu, yarımada genelinde 776 taksinin hizmet verdiğini belirtirken son dönemlerde bata akaryakıt olmak üzere gelen zamlar karşısında şoför esnafının kazancının üçte bire düştüğüne dikkat çekti.

Bugün Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası başkan yardımcısı Arif Durdu açıklamasına öyle devam etti “Devletimizin yapmış olduğu zamlardan dolayı esnafımız ezildi.  Araç yedek parçaları pahalandı, yollarımız çok bozuk. Bir yandan da sezon hazırlığı yapıyoruz. Kazancımız üçte bire indi, yarıya indi. Muğla genelinde 14 ilçede bulunan odalar olarak zam talebinde bulunduk. Sağ olsun UKOME’de zam talebimizi haklı buldu ve geçen hafta taksimetrelerde uygulanacak zamla ilgili karar adılar. Biz de bugün taksimetrelerde fiyat güncellemesine gidiyoruz. Tarifelerde güncelleme yapacak olan taksilerimiz 750 lira gibi bir ayar ve mühür parası ödeyecek ama diğer ilçelerde bu rakam biraz daha yüksek. Taksimetre fiyatlarında %50 nin üzerinde bir zam söz konusu. Taksimetre açılış ücreti 7.31 liradan 12,40’a, indi bindi ücreti ise 18:35 liradan 30 TL’ye yükseldi.  Bizde kademeli tarife var. Yol uzadıkça tarifemiz düşüyor. Son kadememiz 7 lira.” Dedi.

Bugün Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası başkan yardımcısı Arif Durdu, Turgutreis’ten Bodrum’a geliş güzergahında kış günü dahi yoğun bir trafiğin olduğuna dikkat çekerken, yarımada genelinde yolların ve alt yapının bozuk olmasından dolayı şoför esnafının maddi manevi zorluk yaşadığını belirtti.

Yorumlar

  1. Kaan dedi ki:

    Ulaşım zamları, benzin ve mazot fiyatında ki artış artık insanları korsan taksilere yönlendiriyor. Geçenlerde Bodrum içinde merakımdan bir sorgulama yapayım dedim. Bodrum korsan taksi kelimesi arama sonuçların da böyle bir url adresi çıktı. https://www.mercantaksi.com/hizmet-bodrum-korsan-taksi–100.html Acaba ucuz mu diye aradım ve bir yer söyledim gerçek şu ki oldukça hesaplı ulaşım aracı. Kızmayın ama bende bundan sonra korsan taksileri tercih edeceğim.