Bodrum Gündem

Bütün olumlu raporlar elimizde

Bütün olumlu raporlar elimizde

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, MHP Bodrum İlçe Başkanı İbrahim Bilgi’nin Tuzla Sulak Alanı ile ilgili iddialarına yanıt verdi.

Bodrum Gündem Haber

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan MHP Bodrum İlçe Başkanı İbrahim Bilgi’nin Tuzla Sulak Alanı ile ilgili iddialarına yanıt verdi. Karahan “MHP Bodrum İlçe Başkanı İbrahim Bilgi Tuzla sulak alanındaki kirliliğin sebebinin tam olarak bilgi sahibi olmadan fikir beyan ederek MUSKİ’yi sorumlu göstermiş.” dedi.

Bütün olumlu raporlar elimizde mevcuttur…

İddialara göre kanalizasyonun büyük oranda arıtılmadan Mazı Çayı’na bırakıldığını, bu atık suyun dünyanın sayılı doğal cennetlerinden biri olan Kuş Cenneti’ne ulaştığı ve bu yüzden son yıllarda kuş çeşitliliğinin ve kuş popülasyonunun azaldığı iddialarına yer verildiğini belirten CHP İlçe Başkanı Halil Karahan “Biz yine de halkımızın gerçek bilgiye ulaşması ve akıllarda soru işareti kalmaması adına gereken açıklamayı yapalım. Belirtilen atıksu arıtma işlemi Bodrum İlçemizde bulunan Mumcular Atıksu Arıtma Tesisi ile yapılmaktadır. Bilindiği üzere atıksu arıtma tesislerinde ki çıkış suyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından sürekli olarak denetlenmektedir. Tesis çıkış suyundan ayda 1 defa ilgili Bakanlıkça akredite laboratuvarlar tarafından numune alınmakta olup ve bugüne kadar herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmamıştır. Bütün olumlu raporlar elimizde mevcuttur. Ne zaman isterseniz sizinle paylaşırız.” dedi.

 

Çıkış Suyu Standartlar Dâhilindedir…

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yapılan denetlemelerde, işletme açısından herhangi bir sorun olmadığı ve çıkış suyunun standartlar dâhilinde olduğu tespit edildiğini belirten Karahan açıklamasına şu ifadeler ile devam etti; “Yani sonuç olarak MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından işletilen atıksu arıtma tesisi çevrenin korunması için çok önemli bir tesis ve önemli bir işletmedir. Bu bölgede arıtılan atıksu asla Tuzla Sulak alanına zarar vermemektedir. Eğer ki bir olumsuzluk olsaydı hükümetin CHP’li belediyelere neler yapabileceğini bütün kamuoyu bilmektedir.”

AKP iktidarının Muğla’daki çevre karnesi zayıf…

CHP İlçe Başkanı Halil Karahan Tuzla Sulak alan ile ilgili yaptığı açıklama “Tuzla sulak alanına hangi tesislerin zarar verdiğini iyi biliyorsunuz. İl Çevre Müdürlüğü gerekli incelemeleri detaylı yaparsa yanından kokudan geçemeyeceğiniz tesisleri çok kolay tespit eder.  Yakın zamanda ortağı olduğunuz AKP iktidarının Muğla’daki çevre karnesi zayıf. Bodrum yarımadasındaki kamu arazilerinin haraç mezat satışına karşı Bodrum halkı ile beraber verdiğimiz mücadelede sizleri de bekliyoruz Sayın İbrahim Bilgi.” cümleleri ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.