Bodrum Gündem

Milas zeytinyağına İtalya’dan altın madalya

Milas zeytinyağına İtalya’dan altın madalya
31.05.2022
0
A+
A-

Türkiye’nin ilk ve tek Avrupa Birliği coğrafi işaretine sahip Milas zeytinyağı İtalya’da yapılan zeytinyağı kalite yarışmasında altın madalya kazandı.

Bodrum Gündem Haber

Akarca Çiftliği markasıyla yarışmaya katılan Milas zeytinyağı, “Erken hasat, soğuk sıkım organik zeytinyağı” dalında yapılan değerlendirmede altın madalya ile ödüllendirildi.

2016 yılında Antonio G. Lauro’nun fikriyle kurulan ve bu yıl 7’incisi düzenlenen yarışmada dünyanın en iyi erken hasat, soğuk sıkım sızma zeytinyağları yarıştı.  Yarışmanın ev sahibi İtalya’nın yanısıra yarışmaya Türkiye, İspanya, Yunanistan, Portekiz,  Tunus, İsrail, Brezilya, Arjantin’den pek çok zeytinyağı markası katıldı. Dünyanın en iyi beş uluslararası sızma zeytinyağı yarışması arasında gösterilen EVOO 100C Uluslararası Zeytinyağı yarışması kuzey ve güney yarım kürenin en iyileri, yarışmaya katılan ülkelerin zeytinyağlarının en iyisi, sınıfının en iyisi seçildi. Yarışmada ayrıca kalitesine göre altın ve gümüş madalyalarla ödüllendirmeler yapıldı.

Türkiye’yi temsilen katılan zeytinyağı markaları arasında Gaila Oliva Memecik ülkenin en iyisi seçilirken yarışmaya Milas’tan katılan Akarca Çiftliği zeytinyağı ise erken hasat, soğuk sıkım, organik zeytinyağı dalında altın madalya kazandı. Akarca Çiftliği zeytinyağı ile birlikte yarışmaya Türkiye’den katılan 47 zeytinyağı markası altın, 25 zeytinyağı markası ise gümüş madalya kazandılar.

Öte yandan Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, İtalya’da altın madalya kazanan Akarca Çiftliği zeytinyağının işletmecisi Ömer Faruk Akarca ile çiftliğin Kimya Mühendisi İzzet Ezber’i telefonla arayarak kutladı. Özer “Başarınızla gurur duyduk. Sizlerin bu güzel başarılarınız, uluslararası pazarlarda Milas zeytinyağının önünü açacaktır. Bu üstün başarınız nedeniyle sizleri kutluyor ve başarılar diliyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.