Bodrum Gündem

Beyza Alkoç’un Bodrum’da ki imza gününde izdiham yaşandı

Beyza Alkoç’un Bodrum’da ki imza gününde izdiham yaşandı

25 yaşında olmasın rağmen 15 kitabı basılan ve günümüzde en çok okunan yazarlar arasında gösterilen Beyza Alkoç’un Bodrum Midtown AVM’de bulunan Kırmızı Kedi’de ki imza gününde izdiham yaşandı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bugün öğleden sonra Midtown AVM’de bulunan Kırmızı Kedi’de imza günün düzenleyen yazar Beyza Alkoç’a kitap imzalatmak isteyen yüzlerce genç saatlerce uzun kuyruklarda beklediler.

Daha önce Muğla merkezde bir imza günün düzenlediğinin belirten Beyza Alkoç,Bodrum’da ilk kez imza günü düzenlediğini belirtti. Alkoç, Bodrum Gündeme özel açıklamalarda bulundu.İmza almak için sırada bekleyen gençlerle aynı duyguları paylaştığını belirten Alkoç sözlerine şöyle devam etti “Fotoğraf çektirmek için sarıldığım okurum da ben de heyecandan titriyoruz. 15 kitabım var. Genç kurgu yazıyorum. Kitaplarımın bazıları yetişkin kategorisine giriyor, diğerleri daha genç kurgu. Karakterlerim de genelde genç oluyor. Karantina serisi gerilim diğerleri daha çok romantik, aşk ağırlıklı yazdığım kitaplarım. Çocukluğumdan beri yazıyorum. .  İlk kitabımı 15 yaşındayken yazdım, 18 yaşında iken de yayınlandı. Hayal dünyamı hem çok okumaya, hem çok gezmeye hem de çok düşünmeye borçluyum. Ama çocukluğumdan gelen bir istek ve hayal bu.” Dedi

Beyza Alkoç’un imza gününü heyecanla bekleyen okurları onu yalnız bırakmazken genç yazardan imza almak için adeta birbirleriyle yarıştılar.

Beyza Alkoç kimdir?

Beyza Alkoç, İstanbul’un Fatih ilçesinde 15 Şubat 1996 yılında dünyaya geldi. Henüz okumayı öğrenmeden çevresine çeşitli kurgular anlatmayı çok seven Alkoç, ilkokul çağlarından itibaren farklı türlerde yazmaya başladı. Ve ilk roman denemesini de sekiz yaşındayken gerçekleştirdi.

Alkoç, çocukluk ve ilk gençlik yıllarındayken kitapların ve filmlerin üzerine yeni senaryolar üretmeye başladı. Ve yazdığı “fanfiction” adı verilen bu öykülerle, daha o dönemlerde dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Aynı zamanda genç yazar, tiyatro türünde de çeşitli denemeler ortaya koydu. Edebiyata ve yazmaya olan bu yoğun ilgisi, Alkoç’un eğitim hayatı boyunca hikaye dalında pek çok birincilik ve ödül kazanmasına vesile oldu. Beyza Alkoç, ilk kitabı Sınır’ın baskısını henüz 18 yaşındayken okurlarıyla buluşturdu. Böylece çocukluk hayallerini oldukça erken bir yaşta gerçeğe dönüştüren yazar, sonrasında gerek çevrim içi ortamda gerekse de basılı olarak romanlarını yayımlamaya devam etti. İlk öykülerini daha çok aşk üzerine kurgulayan Alkoç, ilerleyen dönemlerde bilim kurgu alanında da hacimli eserler ortaya koydu. Bununla birlikte gerilim ve korku türündeki yeteneğini de keşfeden yazar, özellikle Karantina roman serisi ile hayran kitlesini sayıca çok daha yukarılara taşımayı başardı.

Mütercim Tercümanlık ve Sosyoloji alanlarında lisans öğrenimi gören Alkoç, yazarlık alanındaki yeteneğini öğrenmeye olan tutkusu ve üretkenliği ile geliştirmeye devam ediyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.