Bodrum Gündem

Âşık Kedi Milta Bodrum Marina’da

Âşık Kedi Milta Bodrum Marina’da

Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi, 13-19 Temmuz 2022 tarihleri arasında Elif Nurşad’ın “Âşık Kedi” isimli kişisel resim sergisi ve kitap lansmanına ev sahipliği yapacak.

Bodrum Gündem Haber

Bir kesinin, bir denizciye duyduğu imkansız aşkı resmeden “Âşık Kedi” Grafik Roman ve Resim Sergisinde Elif Nurşad 13 Temmuz Çarşamba günü saat 19:00’da sanatseverleri bekliyor.

Elif  Nurşad hakkında

1979 ‘ da İstanbul’ da doğdu. Çocukluğundan beri resim yapan sanatçı, New York Times’da İstanbul’daki izlenmeye değer/ önemli sanatçılar arasında gösterildi. Leman Dergisi ve Bayan Yanı Dergilerin de uzun yıllar çalıştı. 22 Ekim 2022 ‘de Flaneur Kitabevi’ nden  “Âşık Kedi ” grafik romanı yayınlandı. Eserleri uluslararası koleksiyonlarda yer alan sanatçı, yurt içi yurt dışı birçok sergiye imza attı. İstanbul’da ki atölyesinde resim ve çizgi roman çalışmalarına devam ediyor.

Âşık Kedi grafik roman kitabının sergisi hakkında:

Âşık Kedi grafik roman kitabı, bir kedinin, İstanbul’un vahşi bir kedisinin, bir kedi kadının, kilometrelerce uzaktaki bir denizciye duyduğu imkânsız aşkının yıllar süren seyir defterini sunuyor.

Sevginin yeryüzünde kalan son taşıyıcısı olan kediler, sevilen her kediyle sevildiğini hissederek yıllarca çizmeye tutkuyla sarılmış Kedi Kadın’ın sanal iletişiminin kurmaca evreninde hayat buluyor.

Âşık Kedi aşkın, sevginin, tutkunun, öfkenin yitirildiği bir evrene inat, mahkûm olduğumuz sosyal medyanın gücünü sanata dönüştürebilen büyük bir meydan okuma, büyük bir baştan çıkarma gücü aslında… Üstelik başka bir boyutta yaşam alanı bulabilecek, iletişim kurabilecek ağlara da sahip…

Ve nihayetinde,  sanatın gücü, sanal aşkı yaşanabilir kılıyor.

Elif Nurşad’ın Âşık Kedi’sinde, eskiz olmaktan eser olmaya giden notlar, resimler, desenler, metinler hayranlık uyandıran detaylarla bir grafik romanın panellerine dönüşüyor.

Kedi olanın âşık bakışlarının ve henüz kedi olmayanın karşı-aşkının romansında denenmemiş bir güzergâh, dahası kendi yolunu kanla açan bir anlatıcıyla karşılaşıyorsunuz.

Sulu boya, mürekkep desenler, guaj, karalama… Ressamın araştırma çizgilerini açık yaralar gibi görünür halde bıraktığı, türler arasında gezinen bir art-book/grafik roman Âşık Kedi…

Flaneur Kitabevi’ nin yayınladığı “Âşık Kedi ” grafik roman kitabı:

Hard Cover ,ciltli, renkli, mat kuşe, 360 sayfa (22×22 cm.)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.