Bodrum Gündem

Muğla Sol Parti yeni yönetimini belirledi

Muğla Sol Parti yeni yönetimini belirledi

Muğla Sol Parti, 26 Temmuz Salı günü yapılan ikinci Olağan Kongresinde yeni yönetimini belirledi.

Bodrum Gündem Haber

Kongrenin ilk bölümünde Divan heyetinin oluşturulması sonrası katılımcı üyeler öneri ve görüşlerini dile getirdiler. Ardından yeni yönetimin belirleneceği seçimlere geçildi. Tüm ilçe örgütlerinden yüksek bir katılım ile gerçekleşen oy verme işlemi sonucunda Zekeriya Kargın Sol Parti Muğla İl Başkanlığına seçildi.

Sol Parti Muğla İl Yönetim Kurulu

Zekeriya Kargın’ın il başkanı seçildiği kongrede il yönetim kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: Sema Arda, Gülsün Öztürk, Gülay Gökkuş, Hakan Özaydınlık, Erol Ülger, Mustafa Erdoğan.

Türkiye’yi bu karanlıktan SOL çıkaracak!

Muğla Sol Parti İl Başkanlığına seçilen Zekeriya Kargın, basına verdiği demeçte; Türkiye’nin devrimci bir çıkışa, onu mümkün kılacak devrimci bir fikre ve bunu örgütleyecek bir devrimci örgüte ihtiyacı var görüşünü savunarak; “Artık öfke duyduğunuz; kızdığınız her şeyi değiştirmek için kimseyi beklemeyelim. Birileri bunları bizim için yapmayacak, biz birlikte başarabiliriz” dedi.

Türkiye’nin devrimci, demokratik çıkış yolunun sosyalist sol siyasetin güç kazanmasından geçeceğine inandığını dile getiren Kargın, “Bunun için Sosyalist SOL ve devrimci güçler arasında bir mücadele birliği oluşturularak, seçimler ve sonrasında mücadelenin tüm etaplarında etkin bir güce dönüştürülmesini yaşadığımız koşullar altında hayati önem taşıyan bir sorumluluk olarak önümüze koyuyoruz” dedi.

“Hepimiz ülkenin içinde olduğu bu karanlıktan rahatsızız” diye ekleyen Zekeriya Kargın: “Daha önemlisi ülkemizin geleceği için de endişeliyiz. Bu endişemizin çok haklı gerekçeleri var. Devlet, mafya, çete ve tarikat egemenliğine teslim edilmiş. Devletin içinde güç toplamış bu şebekeler ülkenin tüm birikimine de el koyuyor. Siyasi cinayetler, mafyalar, Suriye iç savaşında büyütülmüş cihatçı çeteler… Her birini biliyor ve bunlar için de kaygılanıyoruz. Ama endişelenmek, kaygılanmak ya da öfkelenmek bu karanlıktan kurtulmamız için yetmeyecek. ‘Seçimlere kadar bekleyelim, sonları yakın’ diyerek de bu üzerimize gelen karabasana karşı duramayız! Bu kötülük iktidarını yenmek; harami saltanatına son vermek için örgütlenmekten ve mücadele etmekten başka bir yol yok! Türkiye’yi bu karanlıktan SOL çıkaracak!” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.