Bodrum Gündem

Marmaris’te yanlış hesap mahkemeden döndü

Marmaris’te yanlış hesap mahkemeden döndü
01.08.2022
0
A+
A-

Marmaris’te çıkar gruplarına boyun eğmeyen okul Müdürü Aziz Murat Düzgün, iki yıllık mücadele sonunda, İzmir Bölge İdare Mahkemesi’nin kararıyla, eski görevi olan Okul Müdürlüğü’ne geri döndü.

Bodrum Gündem Haber
Yaklaşık iki yıl önce dönemin Okul Aile Birliği başkanı tarafından, ”Yüz Kızartıcı Suç İşlediği İddiasıyla” şikayet edilen, Marmaris 75.Yıl Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü iken görevden  alınarak Hacı Ali Akın Anadolu Lisesi’ne  öğretmen olarak görevlendirilen Aziz Murat Düzgün, müracaat ettiği İzmir Bölge idare Mahkemesi 1.İdari Dava Dairesinin,  09.06.2022 tarihli kararıyla suçsuz bulunarak, eski görevine iade edildi.

Usulsüz Devir Teslime Karşı Çıkınca Başına Gelmedik Kalmadı
Karar sonrası 30 Yıllık Öğretmen Aziz Murat Düzgün’ün Avukatı Ali Karababa, İki yıl sonra da olsa bir iade – i İtibarın söz konusu olduğuna dikkat çekerek; “Müvekkilim öğretmenlik mesleğindeki başarısı nedeniyle,  2018 yılı Ağustos ayında Marmaris 75.Yıl Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ne müdür olarak atanmıştır.

Müvekkilim görevine başlar başlamaz doğal olarak, eski yönetimin kendisine gerekli hesap işlemlerini yapması ve devir teslim işlerini tamamlamasını beklemiş ancak eski yönetim bir türlü beklediği devir teslimi gerçekleştirmeyerek müvekkilimi oyalama yoluna gitmiştir. Müvekkilimde görevi gereği heyet komisyonu kurmak suretiyle, mevcut demirbaşları saydırmak zorunda kalmıştır. Sayım sonunda da eksik çıkan demirbaşlar için de, durumu Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazarak, inceleme ve soruşturma talep etmiş neticede, Marmaris Asliye Ceza Mahkemelerinde davalar açılmıştır.
Heyet komisyonunun çalışması sonucunda görevli öğretmenler hakkında gerek idari ve gerekse adli soruşturmalar açılınca, bu kez davacı müvekkilim, okulda idari düzenin sağlanması için 07.10.2019 tarihli uyarı mektubunu,  Okul Aile Birliği Başkanı H. A’ya göndermiştir. Müvekkilimin usul gereği göndermiş olduğu uyarı mektubu nedeniyle H.A.,  Marmaris 2. Noterliğinin  04.10.2019 tarihli yazısı ile Okul Aile Başkanlığından istifa etmiş, onun yerine Okul Aile Birliği Başkanlığına  .A.T seçilmiştir. Yaklaşık 1 veya 2 ay sonra da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Aile Birliği ile protokol yaparak Gemicilik Meslek Edinme Kursları açılmasını müvekkilimden istemiş, müvekkilimde bu talebin okulda yapılan usulsüz işlemlerin psikolojik etkisinin henüz geçmemiş olduğu, böyle bir protokolün her türlü şaibeye açık olacağı ve bu aşamada okul aile birliğinin okula yardım kisvesi adı altında bazı kişilerden paralar almasının doğru olamayacağı düşüncesi ve endişesi taşımış, bu nedenle yasaya ve usule uygun olup olmadığı konusunda bakanlıktan görüş istemiştir. Yaklaşık bir ay sonra da bakanlık müvekkilimin tereddütünde  haklı olduğunu gösteren emri almıştır. Ancak bakanlığın okul aile birliği ile protokol yapılamayacağı konusundaki 06.02.2020 tarihli yazısı müvekkilime gelmeden önce, Okul Aile Birliği Başkanı olan A.T müvekkilimin yanına giderek: Önceden hazırlamış olduğu Gemicilik Meslek Edinme Kursları açılmasın konusunda protokolü vermiş, müvekkilimde bu konuda bakanlıktan görüş istediğini, ancak gelecek cevaba göre işlem yapabileceğini söylemesi üzerine de “bu protokolü imzalamazsan senin için her şey kötü olacak, bilesin” diyerek, diğer öğretmenler Sedat Sarıoğlu ve Hüseyin Engür’ün yanında müvekkilim Aziz Murat Düzgün’ü tehdit etmiştir. A.T, aynı tehdidi Müdür Yardımcısı Aygün Kaya’ ya da tekrarlamıştır. Bakanlığın görüşü doğrultusunda müvekkilimin okul müdürü olarak S.S. Anadolu Taşıyıcılar Üst Kooperatifi ile protokol yapıldığını duyan Okul Aile Birliği Başkanı A.T, anlaşılmaz bir şekilde müvekkilim hakkında saldırgan tutum ve davranışlara da girmiş, okul idaresi hakkında hakaretlere, tehditlere varan konuşmalar yapmıştır. Okulun idaresinden sorumlu olan müvekkilim, A.T’nin okul idaresi hakkında suç unsuru taşıyan tehdit ve hakaretleri hiç çekinmeden yapması karşısında,  yapmış olduğu araştırmada, A.T.’nin okul aile birliği başkanı olması için şart olan sabıkasızlık halinin olmadığı, sabıka kaydını gizlediğini, çeşitli sabıkalarının olduğunu hayretle görmüştür. Gereğinin yapılması için de ilçe milli eğitim müdürlüğünden konu ile ilgili soruşturma talep etmiştir.  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 15.06.2020 tarihli yazı ile A.T’nin görevden alınması yönünde görüş bildirince,  müvekkilimde gerekli kararı alarak 16.06.2020 tarihli yazı ile A.T’yi, okul aile birliği başkanlığı görevinden almıştır.

Okul Gezisinden 4 Ay Sonra Başlatılan Karalama Kampanyası

Kendisinin görevden alınma ile ilgili işlemlerin müvekkilimce başlatıldığını duyan A.T, basından öğrendiğimiz kadarıyla tıpkı FETÖ taktiği ile okul gezilerini nasıl çarpıtabiliriz düşüncesi içinde hareketle yaklaşık 4 ay sonra İzmir Efes’ e düzenlenen okul gezisinde, “görevli öğretmenler Aziz Murat Düzgün, Sedat Sarıoğlu ve Hüseyin Engür’ü; “Okul gezisi sırasında alkollü öğretmenlerin öğrencilere tacizi ” kurgu bir yalanı dillendirilmiş, okulun ve maarif sisteminde ki çalışan her kesin zihninde böyle çirkin olayların olabileceği düşüncesi oluşturulmuş ve eğitim sistemine güvensizlik aşılanmıştır. Bakanlığın Gemicilik Meslek Edinme kursları adı altında kurslar açmış bu kurslardan haksız kazanç elde etmek isteyen kişiler müvekkilim müsaade etmeyince, bu kişilerce müvekkilim aleyhine,   İzmir Efes – Meryemana okul gezisinden tam 4 ay sonra bu gezi bahane edilerek, “Okul gezisi sırasında Cuma Günü öğle yemeği sırasında görevli üç öğretmenin alkol aldığı ve sarhoş olduğu, çocuklara taciz ettiği yönünde müvekkilim aleyhine kampanya başlatmışlardır. Bu insanın onurunun ayaklar altına aldığı kampanya sırasında,  yargılamanın selameti için Muğla Valiliğince, müvekkilimin görev yeri 75.yıl Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünden alınarak Hacı ali Akın Anadolu Lisesine sınıf öğretmeni olarak görevlendirilmiştir.
Bu duruma yaptığımız itirazımız sonucunda İzmir Bölge idare Mahkemesi 1.İdari Dava Dairesi’nin 2022/43 Esas- 2022/687 Karar sayılı 09.06.2022 tarihli kararında müvekkilim üzerine atılmış bulunan suçlamanın iftiradan kaynaklandığı tespit edilmesiyle birlikte, Muğla Valiliğin atama kararının hukuka uygun olmadığı sonucuna ulaşarak, müvekkilimin tekrar eski görev yeri olan 75.yıl Meslek ve Teknik Anadolu Lisesine Müdür olarak dönmesi yönünde kesin olarak karar vermiştir.
Bizde müvekkilimin ve eğitim camiamıza yönelik bir takım çıkar gruplarının iftira kampanyasından dolayı 28 Aralık 2020 tarihinden günümüze kadar geçen süre içinde devam eden mağduriyetinden dolayı,  daha fazla mağdur olmaması için Marmaris Kaymakamlığı eliyle Muğla valiliğine gerekli müracaatımızı yaptık.”
dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.