Bodrum Gündem

12 Eylül insanlık suçudur  

12 Eylül insanlık suçudur  
12.09.2022
0
A+
A-

DSP Muğla İl Başkanı Aşkar, 12 Eylül 1980 yılında gerçekleşen askeri darbenin 42’nci yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Bodrum Gündem Haber

Demokratik Sol Parti (DSP) Muğla İl Başkanı Michael James Aşkar, 12 Eylül darbesinin bir insanlık suçu olduğunu belirterek, gençlerin ve çocukların geleceğini çalanları hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade etti.
12 Eylül 1980 yılında gerçekleştirilmek istenen darbe girişimini hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade eden DSP Muğla İl Başkanı Aşkar, “Aradan 42 yıl geçti ama o gün yaşanan acılar hala hafızamızdan silinmedi. 650 bin kişinin gözaltına alınana bu kanlı girişimde vatandaşlarımız cezaevinde işkence ile öldürüldü. Bazıları idam edildi. Acının ve gözyaşının günü olarak anılacak olan 12 Eylül 1980 tarihini hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Demokrasimize kilit vurmak isteyenler kendi kirli senaryolarını yazarak ülkemizin geleceğini şekillendirmek istedi. Hukuku, eğitimi, sosyal yaşamı, inancı hedef alanlar kardeşi kardeşe kırdırtmaya çalışmış ülkemiz üzerinde söz sahibi olmak için kirli emellerini 12 Eylül günü sahnelemeye çalışmıştır. 12 Eylül bir insanlık suçudur bu insanlık suçunu işleyenlere tarih hiçbir zaman affetmeyecektir. O gün darbeyi planlanan ülkemizi geriye götürmüş gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğini çalmıştır.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.