Bodrum Gündem

TBB Başkanı Sağkan’dan Adalet Bakanı Bozdağ’a ziyaret

TBB Başkanı Sağkan’dan Adalet Bakanı Bozdağ’a ziyaret
15.09.2022
0
A+
A-

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, CMK Ücret Tarifesi’ni görüşmek üzere Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı ziyaret etti.

Bodrum Gündem Haber

Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, TBB Başkan Yardımcısı Av. Sibel Suiçmez ile Genel Sekreter Av. Veli Küçük’ün katıldığı görüşmede, TBB Heyeti, Bakan Bozdağ’dan, CMK Ücret Tarifesi’nin Baroların beklentileri doğrultusunda; ülkemizin ekonomik şartlarına, yapılan görevin önemine, emeğin hak ettiği karşılığı alması kuralına uygun olacak şekilde düzenlenmesi talebinde bulundu.
TBB Başkanı Sağkan, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nin güncellenmesine dönük ortaya konan uyumlu ve yapıcı çalışmadan memnuniyet duyduklarını ifade ederek aynı çalışmanın CMK Ücret Tarifesi’nin güncellemesinde de yaşama geçirilmesini beklediklerini ifade etti.
Adalet Bakanı Bozdağ da TBB Heyetine, CMK Yönetmeliği uyarınca Maliye Bakanlığı ile de görüşerek yürütülen görevin kamusal niteliğine ve günümüz ekonomik koşullarına uygun, yaşanan mağduriyeti giderecek ve yönetmelikte yer alan takvim çerçevesinde avukatların beklentilerini fazlasıyla karşılayacak bir çalışma içinde oldukları bilgisini verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.