Bodrum Gündem

Yatağan’da “Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” gerçekleştirildi

Yatağan’da “Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” gerçekleştirildi
29.09.2022
0
A+
A-

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak için gerçekleştirilen “Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganıyla farkındalık kampanyası, Yatağan ilçesinde düzenlendi.

Bodrum Gündem Haber

Trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030’a kadar yüzde 50 oranında azaltılması hedefiyle İçişleri Bakanlığı tarafından “Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganıyla başlatılan kampanya, Yatağan ilçesinde gerçekleştirildi.

Konak Mahallesi’ndeki Atatürk İlkokulu önündeki yaya geçidinde düzenlenen etkinliğe, Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, “Trafikte her yıl daha iyiye” mottosuyla önceki yıllarda düzenlenen “Öncelik hayatın, öncelik yayanın”, “Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz” ve “Yayalar kırmızı çizgimiz” kampanyalarının ardından bu yıl da farkındalık çalışmalarına “Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganıyla devam edildiğini söyledi.

Geleceğin bilinçli yaya ve sürücüleriyle yaya geçitlerinde bayraklarla buluşarak, trafikte yaya önceliğine dikkati çektiklerini belirten Toksöz, “Ana güzergahlar üzerindeki ışıksız yaya geçitlerinde bulunan yaya çizgilerinden bir tanesi, kampanya etkinliği çerçevesinde sembolik olarak kırmızıya boyandı. Yaya ve okul geçitlerindeki işaretlemeler kontrol edilecek, standartlara uygun olmayanların yenilenmesi ve eksik olanların tamamlanması sağlanacak. Trafik ışığı bulunmayan, ancak trafik levhalarıyla belirlenmiş okul ve yaya geçitleri üzerinde ‘önce yaya’ görselleri uygulanacak” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.