Bodrum Gündem

AB Coğrafi İşaretli Milas Zeytinyağı ABD yolundaAB Coğrafi İşaretli Milas Zeytinyağı ABD yolunda

AB Coğrafi İşaretli Milas Zeytinyağı ABD yolundaAB Coğrafi İşaretli Milas Zeytinyağı ABD yolunda
07.10.2022
0
A+
A-

Milas’ın Kapıkırı ve Şenköy mahallelerindeki zeytinliklerden elde edilen coğrafi işaret belgeli zeytinyağları ABD’de 200 süpermarkette satışa sunuluyor.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye’nin ilk ve tek Avrupa Birliği Coğrafi İşaretli zeytinyağı olan Milas zeytinyağı ABD’ye ihraç ediliyor. Bu yılki hasat döneminde özel üretim 60 bin cam şişe içinde 30 ton zeytinyağı ABD’ye  ihraç ediliyor. İhraç edilen Herakleia markalı Milas zeytinyağları ABD’de 200 süpermarkette satışa sunulacak. Gelecek hasat dönemindeki hedef ise yine özel üretim 200 bin şişe içinde 100 ton Milas zeytinyağı ihraç etmek.

Antik çağlarda Bafa Gölünün denizle bütünleşik olduğu dönemdeki adı olan Latmos’u şirket adı, gölün kıyısındaki Herakleia antik kentinin adını ise ürettiği zeytinyağı için marka olarak seçen firma bu yılki hasat döneminde özel üretim 60 bin şişe içinde 30 ton AB coğrafi işaretli Milas zeytinyağını ABD’ye ihraç edecek. Gelecek hasat dönemindeki hedef ise 200 bin şişe içinde 100 ton Milas zeytinyağı ihraç etmek.

Milas’ta zeytin ve zeytinyağı sektörüne giren Bahçeci Sağlık Grubu, Milas’ta elde ettiği AB coğrafi işareti standartlarındaki Milas zeytinyağı ile ABD’ye zeytinyağı ihraç ediyor. Bahçeci Sağlık Grubunun kurucusu olan Prof. Dr. Mustafa Bahçeci’nin ABD’de yaşamakta olan oğlu Avukat Berk Bahçeci’nin girişimleriyle başlayan ihracatta bu yılki hasat döneminde özel üretim 60 bin cam şişe içinde 30 ton zeytinyağının gönderilmesine başlandı. Milas Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Avukat Berk Bahçeci ABD’de çeşitli şehirlerdeki 200 süpermarketle bağlantı kurduklarını belirterek ihraç edilen zeytinyağlarının bu süpermarketlerin raflarında satışa sunulacağını bildirdi. Berk Bahçeci, gelecek yılki hedeflerinin ise yine özel üretim 200 bin cam şişe içinde 100 ton Milas zeytinyağını ABD’ye ihraç etmek olduğunu belirtti.

ABD’deki zeytinyağı piyasasının İtalyan ve İspanyol firmaların elinde olduğuna dikkat çeken Berk Bahçeci “Şimdilerde ABD’nin özellikle Kaliforniya bölgesinde zeytin ve zeytinyağı üretimi giderek artıyor. Piyasayı onlar da zorlamaya başladılar. Fakat bizim avantajımız Milas zeytinyağının özellikleri. Çok yüksek polifenol ve antioksidan özelliklere sahip olduğu için emsallerinden çok üstün. Bu nedenle ABD’de tercih edilmeye başlandı. Gelecek yıllarda ABD’den gelen Milas zeytinyağı talebinin daha da artacağını umuyoruz. Biz de kendimizi buna göre hazırlıyoruz” diye konuştu. Avukat Berk Bahçeci, yeniden MİTSO Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilmesi nedeniyle de Reşit Özer’i kutlayarak başarılar diledi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Milas zeytinyağının adını ABD’de duyurmayı başardıkları için Avukat Berk Bahçeci’yi kutlayarak teşekkür etti. Özer “Milas zeytinyağımız için ABD çok önemli bir kapı açtınız. Odamız ve üreticilerimiz adına size çok teşekkür ediyorum. Sizler sayesinde Milas zeytinyağını dünya tanıyacak. Zeytinimiz, zeytinyağımız değer kazanacak. Sonuçta üreticimiz kazanacak, ülkemiz kazanacak. ABD’ye bu boyutta bir ihracatı başardığınız için sizi kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.