Bodrum Gündem

Muğla’da 10 Ekim Anması

Muğla’da 10 Ekim Anması

Muğla Menteşe’de, 10 Ekim Barış Derneği, DİSK, KESK, Mimarlar Odası Muğla Şubesi, Muğla Tabip Odası, Muğla Diş Hekimleri Odası, bazı siyasi parti ve STK temsilcileri Sınırsızlık Meydanı’nda bir araya gelerek; 7’inci yılında 10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenleri andı.

Bodrum Gündem Haber

Katliama ilişkin devam eden davada sorumluların er ya da geç cezalandırılacağı belirtilen açıklamada “Barış güvercinleri mücadelemizde yaşıyor” denildi.

Grup adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Bahadır Tamer, “Bu ülkenin emek, barış, demokrasi güçlerinin,  barış ve adalet özlemiyle 10 Ekim 2015’te düzenlediği ‘Emek, Barış Ve Demokrasi Mitingi’ne yapılan saldırıda 104 arkadaşımız yaşamını yitirdi. 500’e yakın arkadaşımız ise yaralandı. Aradan geçen 7 yıla rağmen çok sayıda arkadaşımız farklı organ kayıplarına uğrayarak hayatlarını devam ettiriyor. Katliamın milyonların ruhunda, yüreğinde yarattığı yaralar, açığa çıkardığı toplumsal yük ise hala geçmek bilmiyor. Öte yandan insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak 10 Ekim Ankara katliamı davası devam ediyor. Bu dava gerçek sorumlular yargılanana kadar devam edecektir. Yitirdiğimiz arkadaşlarımızın bizlere bıraktığı en değerli emanet olan emek, barış, demokrasi mücadelesini de hep beraber, kol kola omuz omuza büyütmeye kararlıyız. Er ya da geç, sorumlular cezalandırılacak; emek kazanacak, demokrasi kazanacak, barış kazanacak” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.