Bodrum Gündem

İstasyonlar Denetlendi

İstasyonlar Denetlendi

Bodrum ilçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince sorumluluk bölgelerinde bulunan akaryakıt istasyonlarına denetim düzelendi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum ilçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince sorumluluk bölgelerinde bulunan akaryakıt istasyonlarında belirtilen standartlara uygun ilkyardım malzemesi bulundurulmasına yönelik yapılacak denetimler öncesinde 06.09.2022 tarihinde istasyonlarında bulundurmaları gereken sağlık kitleri ve malzemeleri konusunda tebliğ yapıldı. Tebliğ tarihinden 30 gün sonra 06.10.2022 günü 15 akaryakıt istasyonu ilkyardım malzemeleri konusunda denetlendi.

Yapılan denetimlerde 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 82/1-b maddesini ihlal eden  “şehirlerarası akaryakıt istasyonlarında sağlık malzemesini her an kullanılabilir durumda bulundurmamak” sekiz (8) istasyona 3416.00tl idari para cezası uygulandı.

11.10.2022 günü Trafik Büro Amirliği ile Kom Grup Amirliği EPDK görevlileri ile Bodrum şehirlerarası otobüs terminalinde yapılan “10 numara yağ diye tabir edilen uygun olmayan yakıt denetiminde” 1 adet şehirlerarası yolcu otobüsünden yakıt numune olarak alındı. Ulusal marker cihaz ile yapılan ölçüm sonucunda araçta bulunan yakıt cinsinin “motorin” olduğu ve ölçüm sonucunun ise standartlara uygun olduğu görüldü. Herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.