Bodrum Gündem

Kürek çekerek tarihi bölgeleri dolaşıyorlar

17 Pazartesi günü Bodrum Halikarnas Kürek Kulübü ve 10 Master Kürekçi birlikte Bitez’den kürek çekerek Bodrum Kalesine geldi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Halikarnas Kürek Kulübü 2021 yılında ülkemizde ilk kez gerçekleşen bir etkinliğe imza attı. Amerika, Kanada, İsviçre ve İsveç’ten (on bir kadın, bir erkek) on iki Master kürekçi 15-24 Ekim 2021 tarihlerinde İstanbul, Bodrum ve Datça kıyılarında kürek çekerek tarihi bölgeleri dolaştılar. Turu “Rowing the World” organizasyonu düzenledi.

Bu sene de Kanada, İsviçre ve Avustalya’dan gelen 9’u kadın 10 Master Kürekçi ile aynı program tekrarlanıyor. Kürekçiler 13 Ekim’de İstanbul’a, 16 Ekim’de Bodrum’a geldi.

17 Pazartesi günü Bodrum Halikarnas Kürek Kulübünün kürekçileri ile birlikte Bitez’den kürek çekerek Bodrum Kalesine geldiler.

18 Salı günü Feribotla Datça’ya geçecek olan misafirler, Halikarnas kulübünün karadan taşıyacağı tekneler ve takip botu ile birlikte dört gün sürecek olan turlarına başlayacaklar.

“Kürekle Mavi Tur” temalı turun operatörlüğünü aktif turizmin dünyadaki en büyük kuruluşu olan ATTA (Adventure Travel Trade Association)’ın en eski ve Türkiye’deki tek aktif üyesi olan “Hike’n Sail Travel” yaptı. Hike’n Sail, Türkiye’de “sustainable tourism / sürdürülebilir turizm”in öncülüğünü yapan ve turlarının karbon salınımlarını hesaplayıp, yayınlayan ilk ve tek turizm şirketidir.

Ülkemizin tanıtımı çalışmalarında bir ilk olarak yeni bir pencere açan “Kürekle Mavi Tur” konsepti hızla gelişerek devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.