Bodrum Gündem

Patent ve Marka Tescili aldığı şampuanı için destek bekliyor

Patent ve Marka Tescili aldığı şampuanı için destek bekliyor

Muğla Menteşe’de yaşayan, pandemide ekonomik nedenlerle işyerini kapatmak zorunda kalan 37 yaşındaki berber Ümit Tolkay, ürettiği Loresima isimli şampuana patent ve marka tescili aldı. İçinde kimyasal bulunmayan şampuanın birçok rahatsızlığa iyi geldiğini, seyrek saç bölgesinde saç çıkardığını iddia eden Tolkay, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Menteşe Belediyesi’nden destek bekliyor.

Bodrum Gündem Haber

Ümit Tolkay, “Berber dükkanımda 2016 yılında şampuan için çalışmaya başladım. Şampuanın içinde nane, karanfil ve papatya özü var. İçine hiçbir kimyasal karıştırmadım. Laboratuvarlara gönderdim. Tamamen doğal olduğu için risk teşkil etmedi ve Loresima isimli şampuanımın patentini ve marka tescilini aldım” dedi.

Önce Arkadaşlarımda Denedim…

Tolkay, “Arkadaşlarım üzerinde neredeyse tüm bitki özlerini denedim. Doğru bitkileri keşfettikten sonra işe yaradığını gördük ve bunu şampuan haline dönüştürmeyi tercih ettim. Şampuanıma güveniyorum. İçinde hiçbir kimyasal madde bulunmuyor. Bitki özlerinden yapıyorum. Saç deri hastalıklarını, kepeklenme, pullanma gibi hastalıkları yok ediyor. Boyadan zarar görmüş, kırılmış ve yanmış saçları canlandırıp besliyor. Seyrek saç bölgesinde ise saç çıkardığını deneyerek gördük. Destek verilirse bu ürünümü yaygınlaştırmak ve tanıtmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Berber Dükkanımı Pandemide Kapatmak Zorunda Kaldım

37 yaşındaki Ümit Tolkay, “Berber dükkânım Muğla merkezdeydi. Pandemide kapalı kaldık. Ekonomik olarak zora girince dükkânı kapatmak zorunda kaldım. 2021 yılında Şahidi Kız Öğrenci yurdunda depo görevlisi olarak çalışmaya başladım. Şuan evde kendim sınırlı sayıda şampuanı üretebiliyorum. Tesis açmam gerekiyor fakat böyle bir şansım bulunmuyor. Bu süreçte desteğe ihtiyacım var. Loresima Lazcadan geliyor. Anlamı ise papatya, zaten şampuanın özü de papatyadır” diye konuştu.

Kaynak: Altar Zeyhan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.