Bodrum Gündem

Cumhuriyet Kutlamasının 6.sı  Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi

Cumhuriyet Kutlamasının 6.sı  Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi
26.10.2022
0
A+
A-

 

Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED)  geleneksel Cumhuriyet Kutlaması’nın 6.sı  Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber

Piyano Sanatçısı Tuluyhan Uğurlu’nun Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri konseri, Kaval Virtüözü Murat Toraman eşliğinde Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konserde Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi Korosu da yer aldı.  Kutlamaya Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Necip Atar, Prof.Dr.Selçuk Yüksel, Prof.Dr.Ensar Yeşilyurt, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanı İ.Okan Konyalıoğlu, GESİFED Geçmiş Dönem Başkanı Gültekin Okay Salgar, Laodikeia Kazı Başkanı Prof.Dr. Celal Şimşek, Tabae Antik Kenti Kazı Başkanı Dr. Mustafa Beyazıt ve Tripolis antik kenti kazı Başkanı Prof. Dr. Bahadır Duman katıldı.

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin;  Toplumların yönetim biçimlerinin belirlenmesi tarih boyunca hiçbir zaman kolay olmamıştır. Bazen siyasi çekişmelere girilmiş, bazen savaşlarla ve halk hareketleriyle büyük mücadeleler sonucunda belirlenmiştir. Toplumların yönetim biçimleri ve siyasi rejimleri, geleceklerinin şekillendirilmesindeki en büyük paya sahiptir. Ülkemizde İstiklal Savaşı sonrası Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde cumhuriyet rejimine geçilmiş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Atatürk’ün söylediği gibi “Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” Cumhuriyet ülkemiz için sadece rejim değişikliği değil, yeniden doğuştur, şaha kalkıştır. Büyük bir mücadele sonrası zor şartlar altında kazandığımız Cumhuriyet ile birlikte elde ettiğimiz değerler geleceğimizin, bağımsızlığımızın temel taşlarını oluşturmaktadır. Cumhuriyet; bağımsızlıktır, ulus egemenliğidir, hukukun üstünlüğüdür, eşitliktir, demokrasidir, toplumsal barıştır, uygarlıktır ve kültür zenginliğidir .”diyerek konuşmasına başladı. Konuşmasında GESİFED Yönetim Kurulu Üyelerine, GESİFED üyesi dernek başkanlarına, Geçmiş Dönem Başkanlarına, Cumhuriyet Kutlaması Komitesine ve bu organizasyonu gerçekleştirmek için emek harcayan herkese teşekkür etti.

Konuşma sonrasında sponsorlara teşekkür plaketleri sunuldu. Program sonunda GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin Sayın Tuluyhan Uğurlu’ya ve Murat Toraman’a hediyelerini takdim etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.