Bodrum Gündem

Ücretsiz seyahat desteğinin arttırılması gibi bir çalışma var mıdır?

Ücretsiz seyahat desteğinin arttırılması gibi bir çalışma var mıdır?

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a Özel Toplu Taşıma araçlarına yönelik uygulanan “ücretsiz seyahat desteği”nin artırılıp artırılmayacağını sordu.

Bodrum Gündem Haber

TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, maliyetlerin arttığını ve özel toplu taşıma sektöründe birçok esnafın iş bırakma raddesine geldiğini belirten Ergun, belediyelerin içinde bulunduğu mali koşullarda bu sektörü desteklemesinin zor olduğunu ifade ederek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ücretsiz seyahat desteğini artırması gerektiğini savundu.

Metin Ergun Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a şu soruları sordu:

1.Bakanlığınızın özel toplu taşıma araçlarına sağladığı ücretsiz seyahat desteğini artırmak gibi bir çalışması var mıdır?

2.Eğer böyle bir çalışma varsa, nasıl bir iyileştirme yapılması planlanmakta ve hangi tarihte yürürlüğe sokulması hedeflenmektedir?

3.Bakanlığınızın, söz konusu kategorilerde yer alan vatandaşlarımıza ücretsiz seyahat desteğini doğrudan nakdi olarak yapmak gibi bir çalışması var mıdır?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.