Bodrum Gündem

Türk Yatırım Fonu Başkanlığı’na Baghdad Amreyev atandı

TÜRK YATIRIM FONU BAŞKANLIĞI’NA BAGHDAD AMREYEV ATANDI.

Türk Yatırım Fonu Başkanlığı’na Baghdad Amreyev atandı
12.11.2022
0
A+
A-

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları yeni oluşturulan Türk Yatırım Fonu Başkanlığı’na Baghdad Amreyev’i atadı.

Türk Devletleri Teşkilatı Sekretarya’sı (TDT) tarafından Türk Yatırım Fonuna atama ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, dün Semerkant’ta gerçekleştirilen TDT 9. Zirvesi’nde Türk devletlerinin cumhurbaşkanları tarafından Türk Yatırım Fonu’nun kurulmasına ilişkin özel bir kararın imzalandığı belirtilerek, “Bu karara göre TDT Genel Sekreteri görevini tamamlayan Bagdad Amreyev Türk Yatırım Fonu Başkanlığı’na atanmıştır” denildi.

Açıklamada ayrıca, Türk devletleri tarafından kurulan ilk ve ana ortak finans kurumu özelliğine sahip olan Türk Yatırım Fonu’nun TDT üye devletlerin ekonomik potansiyellerini harekete geçirerek aralarındaki ticari ve ekonomik işbirliğini güçlendirmeyi ve ortak projeleri hayata geçirmeyi hedeflediği aktarıldı.

Fon’un varlıkları ve diğer yetkili finans kurumları aracılığıyla, temelde küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ’ler) finansman sağlayarak destekleyeceği kaydedilen açıklamada, Türk Yatırım Fonu’nun önceliklerinin üye devletlerde girişimcilik, büyüme, istihdam, araştırma ve inovasyon, sosyoekonomik kalkınmayı teşvik etmek olacağı kaydedildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.