Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Bir gazeteci haber kaynağı ile kavgalı olamaz!

    Geçtiğimiz günlerde Bodrum’un yeni Belediye Başkanı Sevgili Tamer Mandalinci kardeşim ile bir yazımdan dolayı farklı konuya farklı boyuttan baktığımız için sanki karşı karşıya gelmiş gibi bir durum oldu.

    Gazeteciler ile siyasiler arasında ya da haber kaynakları arasında böyle krizler yaşanır ve aşılır. Kimse bundan bir pay çıkarmaya da çalışmasın. Çünkü gazeteciler ile siyasilerin ortak noktası aynıdır. Sadece aynı hedefe başka kulvarda koşarlar ve bazen de ayaklarına basarlar. Ancak yarış onları tekrar bir araya getirir.

    -Bu yaşanan doğaldır. Büyütülecek bir tarafı yoktur

    Gazetecilik bu açıdan risklidir. Ancak burada taraflar arasında bir art niyet yoksa böyle krizler çok çabuk aşılır.

    Nitekim de böyle oldu. Ben 63 yaşında bir gazeteci, Tamer Mandalinci de 30 yaşında bir genç siyasetçi ve bir önemli ilçenin Belediye Başkanı.

    -Başkan olmadan önce de abi-kardeş ilişkimiz vardı

    Ben Tamer Mandalinci ile daha Başkan olmadan önce yıllara dayanan sosyal medyada arkadaşlığımız ve bir abi- kardeş ilişkimiz var.

    O da, bende daha iyi bir Bodrum için kalbi atan insanlarız.

    Bir birimizi de bildiğimiz için aramızda kriz gibi ortaya çıkan bu konuyu bir telefon konuşmasında aştık.

    Kimse buradan bir şey çıkarmasın ve sevinmesin.

    Bir gazeteci hiç bir zaman haber kaynağı ile kavgalı olamaz ve sadece işini yapar.

    Ancak her ne hikmet ise bazı çevreler hemen aramızda yaşanan ve sosyal medyaya yansıyan bu süreçten nemalanıp anlam yüklemek istediler.

    Onlara şimdiden hiç hayallere kapılmayın Tamer Mandalinci ile aramızda öyle pamuk ipliğine bağlı basit bir ilişki yok demek istiyorum.

    -Ben hep Tamer Mandalinci’nin yanındaydım

    Ben başından beri Tamer Mandalinci’yi Bodrum’da destek olmuş ve yanında durmuş bir gazeteci ağabeyiyim. Bodrum seçim kampanyasında Bodrum Tamer Mandalinci’nin aday gösterileceğini ve seçimi çok rahat kazanacağını ben iddia ettim.

    Geçmişte Ahmet Aras ile de aynı ilişkide olan ve sonsuz destek verdiğimi tüm Bodrum bilir.

    -Bu vesile ile Tamer Mandalinci hakkındaki spekülasyonlara da son kez noktayı koymuş oldu.

    Ne zaman Tamer Mandalinci kardeşim aday olduktan sonra hakkında bazı çevreler çeşitli spekülasyonlar yaptılar ve Bodrum’da bazı çevreler de “ bu abiler” konudu da konuşur olmuştu.

    Benim yazımla tekrar gündeme getirdiğim bu konuyu Sevgili Tamer Mandalinci son noktayı “ Beni yönetecek bir Allah’ın kulu yoktur” diyerek de bir kez daha seçildikten sonra koymuş oldu.

    Zaten ben de buna bütün kalbimle inanıyorum. Zaten hiç bir zaman da aksini yazmamıştım.

    Sevgili Tamer Mandalinci kardeşimin önünde Bodrum’un sorunlarını çözmeye yönelik çok yoğun bir program. Şimdi iş zamanı. Biz gazetecilere de ona destek vermek yakışır.

    Bazen böyle haber kaynakları ile kazalar olur. Önemli olan bir kasıtın ve önyargının olmamasıdır. O da zaten yoktu.

    Tandoğan Uysal/ Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.