Bodrum Gündem

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan’dan çarpıcı açıklamalar

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan Bodrum Devlet Hastanesi ziyaretinin ardından gazetecilere çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gökcan Fethiye ve Bodrum’un il olacağı yönündeki iddialara oldukça dikkat çeken yanıtlar verdi.

Bodrum Gündem Haber

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan Bodrum Devlet Hastanesi ziyaretinin ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bodrum Devlet Hastanesinin yaklaşık üç haftadan bu yana hasta kabulüne başladığını söyleyen AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan “Ben de Başhekimiz ile birlikte hastaneyi gezme fırsatı buldum ve gerçekten Bodrum’a yakışan bir hastane olmuş Şu an hasta yatak kapasitesi 150. Bizler TBMM’de İlçe Başkanımız Osman Gökmen ile birlikte Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’yı ziyaret etmiştik. Sayın Bakanımız da Bodrum Devlet Hastanesi kapasitesini 200’e çıkartacağının müjdesini vermişti. Bu Bodrum’un özellikle yaz nüfusu göz önüne alındığında oldukça önemli bir kazanım diye düşünüyorum…” dedi.

Bodrum Devlet Hastanesinde Anjiyo yapılabilecek…

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan açıklamalrına şu şekilde devam etti; “Bir başka müjdeyi de sizler ile paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz Bodrum’da Anjio hizmeti, sadece özel bir hastanede yapılabiliyor. Bu yeni hastanemizde de anjiyo bölümü hazırdı. Sadece Anjio cihazının gelmesini bekliyorduk. Sağlık Bakanımız talimatı verdi ve artık Bodrum’da yaşayan vatandaşlarımız özel hastaneye gitmeden Bodrum Devlet Hastanesinde Anjio yaptırabilecek…”

15 Doktorun ataması yapıldı…

Bodrum Devlet Hastanesinin 27 Yoğun Bakım Ünitesi olduğunu söyleyen AK Parti Milletvekili Gökcan “Hastanemize 15 yeni doktorumuzun ataması yapıldı ve göreve başladılar. Önümüzdeki günlerde eksik branşlardaki doktorlarımızda gelecek. Böylelikle hem Bodrum’da yaşayan vatandaşlarımıza hem de yazları Bodrum’a gelen yerli ve yabancı turistlere de hizmet verecek bir hastane haline gelmiş oldu…” dedi.

Mumcular’a 112 Acil Servis Merkezi ve Ambulans…

Eski Devlet Hastanesi ile ilgili olarak bilgi veren AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan; “Boşalan eski Bodrum devlet Hastanesini de sayın bakanımıza da bildirdiğimiz gibi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yapılacak…” dedi. Mumcular bölgesinden de hastane için vatandaşlardan yoğun talep geldiğini söyleyen Gökcan “Mumcular’a 112 Acil Merkezi oluşturulacak ve bir Ambulans konulacak…” bilgisini de verdi.

Muğla Turizmi altın yılı yaşadı…

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan Muğla’nın 2022 sezonunda altın yılını yaşadığını kaydederek şöyle konuştu; “Turizm ve Kültür Bakanlığından aldığımız verilere göre, Muğla’ya hava ve deniz yolu ile gelen turist sayısı 3 buçuk milyonun turistin geldiğini öğrendik. Bu sayıya yerli turisti de katarsak toplamda 2022 yılında Muğla’ya 5 milyonun üzerinde turistin geldiğini görüyoruz. Önceki yıllarla karşılaştırdığımızda bu rakamlar gerçekten çok önemli. Bir Muğlalı olarak bundan dolayı çok mutluyuz…”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Bodrum Kalesi’nin restore edilmesinin ardından 2022 yılında 400 bin ziyaretçi geldiğini ve özellikle Avrupalı ve Amerikalı turistlerin yoğun bir şekilde ziyaret ettiğini, Muğla genelinde de ören yerleri ve müzelere de 1 milyonun üzerinde ziyaret ettiğinin bilgisini paylaştı.

Muğla Büyükşehir ve Bodrum belediyesi sınıfta kaldı…

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan bu kadar turist gelmesine karşın Bodrum’un her zamanki gibi hazır olmadığını dile getirerek şöyle konuştu; “Yerli ve yabancı turistlerimiz en çok trafikten ve yolların bozukluğundan şikayet ettiklerini tespit ettik. Bir de su sıkıntısı yine en çok şikayet edilen konu. Kimi yerlerde muhtarlarımız tankerler ile mahalle halkına su taşımak zorunda kaldılar. Ne Bodrum Belediyesi ne de Muğla Büyükşehir Belediyesi üzerlerine düşen görevi tam olarak yapmadılar. Her zamanki gibi sınıfta kaldılar…” dedi.

DSİ Muğla Bölge Müdürü ile telefonla canlı yayın…

“Diğer yandan yağışlar başlayınca Bodrum’da sel baskınları akla geliyor…” diyen Gökcan, DSİ Bölge Müdürüne telefonla bağlanarak son bilgileri aldı. DSİ Bölge Müdürü “Dere ıslahlarının yapıldığını Bodrum’da 18 dere yatağının ve yan kollarının projelerinin hazır olduğunu ancak hepsinde kamulaştırma ve yer teslimi sorunu var.  Bu konu Muğla Büyükşehir sorumluluğunda. Büyükşehir’e yazdık ama bu konuda hiçbir kamulaştırma yapılmıyor. Mülkiyet hakkı olmasından kaynaklı biz kesinlikle vatandaşın arazisine giremiyoruz. Büyükşehir imar kanunu ile ihalesini yapacak ve çözecek sonra da bizler de bu ıslah çalışmasını gerçekleştireceğiz. Torba’da dört derenin ihalesi yapıldı ve yılbaşından sonra islah çalışmalarına başlıyoruz. Gökçeler deresi sel bendi çalışması sırasında tarihi eserler ve mezarlar çıktığı için çalışmalarımız durdu…” dedi.

Gazetecilerin Bodrum’un su durumu ile ilgili sorusunu da yanıtlayan DSİ Muğla Bölge Müdürü şunları söyledi; “Bodrum’un su ihtiyacı Geyik ve Mumcular Barajından karşılanıyor. Geyik Barajında sorun yok ama Mumcular Barajımızda yaz aylarındaki kuraklıktan dolayı su seviye şu an oldukça düşük…”

Muğla bölünecek mi?

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan Bodrum Gündem’den Çiçek Bozoğlu’nun “Fethiye mi Bodrum’mu hangi ilçe il kapsamına alınacak…” sorusuna şöyle yanıt verdi; “Son günlerde en çok merak edilen ve bana sorulan soru bu. Önceki gün Fethiye’deydim ve orada da aynı soru soruldu. Bildiğimiz kadarı ile gündemde böyle bir konu yok. Ama bu karar ve takdir Sayın Cumhurbaşkanımızdadır…” dedi.

Muğla Büyükşehir beceriksiz ve vizyonsuz…

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan Muğla’nın geniş bir coğrafyaya yayılmasından dolayı hizmetlerin yeterince alınamadığı, eğer Muğla bölünürse bu hizmetlerin çok daha kolay yapılabileceği yönünde fikirlerin ifade edildiği ve bu konudaki şahsi fikrinin ne olduğu yönündeki soruya da şu şekilde yanıt verdi; “Bu aslında Muğla Büyükşehir Belediyesinin vizyonsuzluğundan ve beceriksizliğinden kaynaklıdır. Bakın hemen yanımızda Denizli var. Denizli’nin de coğrafi yapısı Muğla’dan Farklı değil. Ama orada burada yaşanan hizmet sorunları yok. Yani mesele Muğla’nın coğrafi yapısının büyük olmasından ve yapısından değil, Muğla’yı yönetenlerin beceriksizliğinden ve vizyon eksikliğindendir. İşte Bodrum’un yollarının halini görüyorsunuz. Bodrum’u yönetemeyenlerin, Büyükşehri yönetmeleri ihtimali zaten yok. Büyükşehri yönetemeyenlerin de iktidara gelip, Türkiye’yi yönetmelerinin de zaten hiç bir ihtimali yok. İktidara talip olmalarını da traji-komik buluyoruz. O nedenle yapılacak ilk genel ve yerel seçimlerde Muğla’nın ferasetine inanıyor ve güveniyoruz. O nedenle mesele Muğla Büyükşehir Belediye Başkanının beceriksizliğidir. Şu an için Muğla’nın bölünmesi gibi bir gündemimiz yok. Üstelik biz hiçbir zaman bölmüyor, birleştiriyoruz…”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan Bodrum Devlet Hastanesi ziyareti ve basın açıklamasının ardından çeşitli oda ve STK ziyaretleri ile Bodrum ziyaretini sürdürdü.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.