Bodrum Gündem

Ve Hüsran

CHP Genel Merkezi’nde ışıklar erken söndü.

İstifa etmeyi düşünmeye Kılıçdaroğlu kurmaylarıyla toplandı. Ve mücadeleye devam kararı aldı.

Emin Varol/CHP Genel Merkezi

Kısa sürede sonuçlanan seçim sonuçlarından sonra CHP Genel Merkezi yeniden derin bir sessizliğe büründü. Genel Merkez’deki sevinç dalgası kısa sürdü. CHP Genel Merkezi önüne gelen AKP’liler, marşlar çalarak, sloganlar atarak dolaşmaya başladı.

Sonuçların kesinleşmesinden sonra Erdoğan balkon konuşması yaparken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık divanını toplayarak yakın kurmaylarıyla “durum değerlendirmesi” yaptı.

Basın toplantısı öncesinde MYK üyeleriyle görüşen Kılıçdaroğlu gazetecilere nasıl bir açıklama yapacağına da karar verdi. Danışmanları kendisine, “bu seçim sonuçlarını kabul etmiyorum, mücadeleye devam” demesi için telkinde bulundu.

Bu arada 24 Mayıs’ta yani, seçimden 4 gün önce bazı çevreler tarafından Kılıçdaroğlu’na gönderilen özel bir anket sonucu ortaya çıktı. Kemal beye iletilen sonuçlara göre; Erdoğan’ın yüzde 52, kendisinin ise yüzde 47 oy alacağı tahmin edilmişti. Yani bugünkü kesin sonuca yakın bir tahmin.

Kılıçdaroğlu “mücadeleye devam” kararı aldı.

Saat 21.45’de gazetecilerin karşına çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, partililerin ayakta alkışlarıyla karşılandı. Kurmayları, Engin Altay, Engin Özkoç, Aylin Nazlıaka, Ali Öztunç ve diğerlerinin çok üzgün oldukları ve birbirlerine sarılarak teselli ettikleri görüldü.

Bu arada Kemal beyin basın başdanışmanı Tuncay Özkan’ın ortalıkta görülmemesi dikkati çekti. 14 Mayıs’ta yapılan ilk tur sırasında Tuncay Özkan büyük tepki almıştı. Öte yandan İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları da ilk tur seçimlerin aksine gazetecilerle bir araya gelmedi

“Sevgili halkım” diyerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, “milyonlarca göçmenin gelip, sizin 2. sınıf vatandaş olmanıza müsaade edemezdim” diye devam etti.

“Mücadele etmeye devam edeceğim” diye konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, devlet imkânlarının sonuna kadar kullanıldığı, adil olmayan bir seçim dönemi yaşadığımızı anlattı ve “bütün devlet imkânları bir adamın ayaklarının altına serildi” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, “ülkeyi bekleyen çok büyük sıkıntılar” olduğunu da hatırlattı

Beklentinin aksine görevinden istifa etmeyen CHP Genel Başkanı Konuşmasını, “yürüyüşümüz sürüyor” diye tamamladı.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.