Bodrum Gündem

Aman Dikkat! Dolandırıcılık Meslek Oldu

İş adamı sandığı sevgilisi öğrenci çıktı!

Tam 7.5 milyon lira kaptırdı.

2 çocuğunun babasını 2020 yılında kaybedince bunalıma giren profesör kadın, arkadaşlık uygulaması olan Tinder’a girdi. Çok geçmeden tanışıp sevgili olduğu kişi, mağdur kadını farklı farklı bahanelerle ayrı zamanlarda tam 7.5 milyon lira dolandırdı. Mağdur profesörün, dolandırıcı adamla ilgili öğrendiği gerçekler ise şoke etti.

Popüler arkadaşlık uygulaması Tinder’da çok sayıda kadını milyonlarca dolar dolandıran İsrailli Simon Leviev vakasının bir benzeri İstanbul’da yaşandı.

Sabah’tan Deniz Yusufoğlu’nun haberine göre, Rotterdam Uluslararası İş Fakültesi’nde profesör olan Carolina Berrocal, 2 çocuğunun babasını 2020’de kaybedince bunalıma girdi. Belçika’da yaşayan kadın bu yıl Tinder’a üye oldu. Çok geçmeden de Hollandalı Patrick Anderson ile tanıştı. Kısa sürede ikili arasında bağ oluştu. Yol ve köprü projelerinde çalışan bir mühendis olduğunu söyleyen Anderson, makine ve parça almak için kısa süreliğine İstanbul’a seyahat edeceğini anlattı.

İş adamı sandığı sevgilisi öğrenci çıktı! Tam 7.5 milyon lira kaptırdı

İstanbul’a geldiğini iddia eden adam, makine alımı için ödeme yapmak istediğini, hesabında 690 bin dolar olduğu halde internet iyi çekmediği için yapamadığını iddia ederek profesörden firmaya 300 bin dolar göndermesini rica etti. Erkek arkadaşını zor durumda bırakmak istemeyen Berrocal, parayı attı. Kısa süre sonra nakliye için 5 bin dolar, başka bir gün “Otelde mahsur kaldım” diyerek 8 bin 500 dolar istedi.

27 Bin Dolarlık Bir Ricada daha bulundu

Çiftin ilişkisi gün geçtikçe ilerlerken Anderson’un istekleri de arttı. Hesabının bloke edildiğini iddia edip nakliyenin anlaşıldığı gibi gerçekleşmediğini, müteahhitle sorun yaşamamak için 48 bin dolara ihtiyacı olduğunu söyledi. Daha sonra duygu sömürüsüne başvurdu ve işlerinin iyi gitmediğini belirterek 27 bin dolarlık bir ricada daha bulundu.

Durumdan şüphelenen kadın, bu son diyerek transferi yaptı ve gönderdiği paraların hepsini geri istedi. Aksi halde bir daha görüşmeyeceğini dile getiren kadının sözlerine aldırış etmeyen Anderson, düzenlendiği sahte belge ile kendisine 10 milyon dolar gönderildiğini belirten hesabındaki blokeyi kaldırmak için 200 bin dolar gerektiğini söyleyince Carolina, şüphelerinin peşine düştü.

Avukatı aracılığı ile delilleri İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaştıran Belçikalı kadın, Tinder üzerinden tanışarak arkadaş olduğu kişinin, güvenini kazandıktan sonra kendisini dolandırdığını ileri sürdü. Toplam zararının 7 milyon 500 bin Türk Lirası olduğunu söyleyen Berrocal, Sierra Leone’li Alie Koroma hakkında suç duyurusunda bulundu.

Romanyalı Kadın, Detayı Şoke Etti

Erkek arkadaşı sandığı adamı araştırmaya başlayan profesör kadın, Patrick Anderson isminin sahte, fotoğraftaki kişinin ise Amerikalı bir yaşam koçu olduğu, aynı hesabın Romanya’da da bir kadını dolandırdığı bilgisine ulaştı. Prof. Berrocal, para gönderdiği kişinin İstanbul Marmara Üniversitesi’nde Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi Sierra Leone’li Alie Koroma olduğunu da öğrendi. Dolandırıldığını anlayan Carolina Berrocal çareyi savcılıkta aradı.”

Yazan: Posta.com.tr •  06.12.2022 10:15

***

Her Ne Kadar Dolandırıcının Ülkesi Olmazsa Da Her Ülkede; Özellikle Ülkemizde, Dolandırıcılık Olayları Arttı.

Bir arkadışım anlattı: “Aydın ili ve ilçelerine güvenim vardı. İnternet ortamında görkemli incir resmini de koyarak pazarlayan Nazilli’den Mustafa Zeren adlı kişi ile anlaştım ve incir spariş ettim. (Tlf u bende mevcut) Kargo ile gönderiyorum, kargo belgesini görünce verdiğim eşimin banka hesabına havale edersin dedi. Bir gün sonra kargo gönderim belgesini gönderdi. Sorgulamaya girdim. Boş…Kendisine tlf ettim. Parayı gönder gönderirim, demesin mi! Şaştım ve olayı anladım!

İkincisi Aydın İncirliova’dan Süleyman Karacan…O da internet ortamında alımlı incir fotoğraflarını yükledi. Tlf ile görüştük. İstedim ve paketi alınca bedelini kargoyu getirene ödedim. Eve getirip açtığımda  yarısı çürük ve vasat denebilecek kalitede incir…Kendisine tlf açtım ve durumu bildirdim. Kabul etmedi. Sonra tekrar aradım açmadı. WatSapa gerkeni yazdım Okumadı…Bunlmar ihbar kabul edilebilir!”

Zorlaşan geçim ortamında her ne kadar hayatı zorlaştırsa da kalitelive onurlu insan, özellikle ticari hayatta bu yolu seçmez! Günümüzde bunların sayıları arttı. Görmeden bir malı almayınız ve dikkatli olunuz, derim.

*

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.