Bodrum Gündem

Çevremdeki Eğitim Kurumları

Okul genç dimağlara, insanlığa hürmeti, millet ve memlekete muhabbeti, şerefi ve istiklâli öğretir. En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır. Öğretmenlik, ömür boyu sürecek bir öğrenciliktir. Toplumun düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir.”  M.K.ATATÜRK

Kimi zaman eğitim kurumlarına uğradığım olur. Bu kez yakınımdaki eğitim kurumlarını ziyaret etmek istedim. İBBB Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu, Tepe İnşaat İlköğretim Okulu, Özel Anabilim İlköğretim Okulu, Özel Fide İlköğretim Okulu & KYK Mimar Sinan Erkek Öğrenci Yurdu, uğrak yerlerim oldu. Bunlara kısa kısa değinmek istiyorum.

İBBB Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu:

Yakınımdaki okul, zamam zaman uğradığım olmaktadır. Okul Müdürü Ramazan Kolatan’ı önceki çalıştığı kurumlardan tanırım. Çalışkan ve çabalıdır. İlgisini görüyorum. Müdür yardımcıları: Onur Şahin, Bülent Altun, Öznur Küçük, Fatma Tayfur Tül… Kurumda 95 Öğretmen görev yapmakta ve 1520 öğrenci öğrenim görmektedir.

Tepe İnşaat İlköğretim Okulu:

Okul Müdürü görevini Ramazan Altay yürütmektedir. Müdür yardımcıları; Zeki Demirbaş-Nurşen Ebrinç… 33 Öğretmen görev yapmakta olup 745 öğrenci öğrenim görmektedir. Ziyaretimde yöneticiler ilgiyle karşılayıp uğurladılar.

— Özel Anabilim İlköğretim Okulu:

Okul Müdürlüğü görevini gülen yüzlü Yasemin Karakan Güllü yürütmektedir. İlgiyle karşılandım. Müdür odasında kahvemizi yudumlarken Yönetim Asistanı Ahu Bogün ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Hasret Elitoğ ile tanışma fırsatımız gerçekleşti. Başkaca bilgi edinmek olanaklı olmadı.

— Özel Fide İlköğretim Okulu: En yakınımızdaki bir kurum… Yöneticilerini ziyaret etmek istediğimde giriş kapısındaki görevli şunları söyledi: “Müdür ve Müdür Yardımcısı burada olmazlar. Okul merkezden yönetilmektedir…” Bir eğitimci olarak şaştım kaldım!

— KYK Mimar Sinan Erkek Öğrenci Yurdu:

Görkemli yapının devasa görüntüsü ilgi çekmektedir. Uzun süredir tanıştığımız Kurum Müdürü Ali Rıza Kara’ yı ziyaret etmek istediğimi belirtince güvenlik görevlileri, gereken ilgiyi gösterdiler ve bir görevli ile birlikte yönetim katında olduk. Kurumun Müdür Yardımcısı Mustafa Helva ile tanıştık. Söyleştik ve ilgisini gördüm.

Sonrasında KYK Mimar Sinan Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Ali Rıza Kara, mekânına aldı. İçten karşılandım.  Kahvemizi yudumlarken bir yandan da hal hatır sormalı söyleşimiz sürdü. 4000 (dört bin) üniversite öğrencisinin barındığı kurumu yönetmek, gerçek bir başarı örneğidir. Çalışma ve çabalarını gözlemledim. Yoğun işleri olduğunu düşünerek İzin isteminde bulundum ve kurumdan ayrıldım.

*

Dünya lideri, Başöğretmenimiz M. Kemal Atatürk diyor ki:  ”Eğitimdir ki; bir ulusu ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da kölelik ve yoksulluğa terk eder.”

Öğretim gösterme, eğitim uygulamaya koyma demektir. Yukarıya aldığım güncel ve anlamlı özdeyişlerle yazımızı anlamlı kılmaya çalıştım. Durum ya da gerçekler net…Yargı okurlarıma aittir.

*

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.