Bodrum Gündem

Meral Akşener ; “İddia ediyorum, bu seçimi alacağız, ikinci yüzyılın ilk başbakanı olacağım…”

İYİ Parti 3. Muğla Olağan Kongresinde konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener;  “Vallahi başaracağız, billahi başaracağız. İddia ediyorum, bu seçimi biz alacağız ve ben de ikinci yüzyılın ilk başbakanı olacağım…” dedi. 

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Muğla’da ilçe kongrelerini tamamlayan İYİ Parti’nin 3. Muğla Olağan İl Kongresi, Genel Başkan Meral Akşener’in katımıyla Menteşe Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Akşener, kongre salonunda partililerin, ‘Başbakan Meral Akşener’ sloganlarıyla karşılandı. Muğla ve çevre illerden yoğun bir katılımın olduğu İYİ Parti 3. Muğla Olağan Kongresi tek liste ve tek başkan adayı ile gerçekleşti. Mevcut Başkan Davut Cumhur Akmeşe yeniden İYİ Parti Muğla İl Başkanı olarak seçildi.

Bodrum’dan 60 araçlık konvoy…

İYİ Parti’nin 3. Muğla Olağan İl Kongresine Bodrum’dan 60 araç ile katıldıklarını kaydeden İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber “İYİ Parti Bodrum İlçe Teşkilatı olarak Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i karşılamaya ve İYİ Parti’nin 3. Muğla Olağan İl Kongresinde seçime katılarak görevimizi yapmaya geldik. İyiler ve cesurlar hareketi kazanacak…” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener‘i kongre salonu kapısında İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Behçet Saatçi, Mehmet Tosun ve parti yöneticileri karşıladılar. Akşener salona girdiğinde de “Başbakan Akşener” sloganları ile kendisini karşılayan partililerini selamlayarak salondaki yerine oturdu. Burada özellikle çocuklar ile fotoğraflar çektiren Akşener’e ilgi oldukça yoğundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşmasına şu sözler ile başladı; “Vay be nereden nereye? Beş yıl önce bir parti kurmak için yola çıktığımızda demişlerdiki; ‘Bu partiyi kurdurmazlar…’ Burayı şereflendiren sizlerin, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, erkeğiyle irademiz neydi? ‘Hayır! Biz bu partiyi kurarız. Ne yaparsanız yapın biz kurarız. Çünkü biz milletiz, biz millet iradesiyiz ve millet iradesi de bu partiyi kurmaya karar vermiştir. Hadi bakalım elinizden geleni yapın da görelim.’ dediniz. Başardık, başardınız…” dedi.

Yüzüncü yılda yüz bin öğretmen sözünü verdik…

Akşener konuşmasında Türkiye’nin geldiği noktada ne dış politikasının, ne itibarının, ne ekonomisindeki düzeninin, ne de liyakatinin olmadığını ifade ederek salonda bulunan bir dövize dikkat çekti. Bir gencin taşıdığı “Yüzüncü yılda yüz bin öğretmen…” yazılı dövizi göstererek; “Biz bunun sözünü verdik ve yerine getireceğiz inşallah…” dedi.

Milliyetçilik demokrasi ile eş gider…

Akşener “Her şeyin tek adamın iki dudağı arasında olduğu, ama hakkını yemeyeyim gözleri ışıltılı bir bakan da var. Gerçi o ışıltının emir vereni de Sayın Erdoğan…” diyerek devam ettiği sözlerini şöyle sürdürdü; Milletimizin refahını, insanımızın geleceğini, gençlerimizin umudunu düşünüyoruz, o nedenle milliyetçiyiz. Cumhuriyet değerlerimize inanıyoruz. Atatürk’ümüzün ortaya koyduğu o vizyonu 21. Yüzyıla taşımak istiyoruz. Milliyetçilik demokrasi ile eş gider. O nedenle tek adamlığın Türkiye’nin iyi kötü geldiği demokrasi mücadelesinde, demokrasinin iyi, kötü getirildiği noktadan daha geriye gideceğini bildik, inandık onun için 2017’de cansiperane çalıştık. Arkadaşlarımız dövüldü bizim. Benim kendi şehrim Kocaeli’nde 2017’de yaptığımız ‘hayır’ mitinginde lokma dağıtan kadınlarımızı dövdüler…” dedi.

Kökümüz Cumhuriyetimizin kurulduğu yıllara uzanır…

Akşener konuşmasını şöyle sürdürdü; “İyi Parti beş yıllık bir parti olabilir. Ama İyi Parti ezilenin yanında, ezenin karşısında, haklının, hakkın yanında, haksızın karşısında, zulmün ve zalimin karşısında duran bireylerin kurduğu bir siyasi partidir. Bunu hiç kimse unutmasın. Onun için cesuruz, onun için iyiyiz. Biz beş yıl önce kurulmuş bir parti olabiliriz ama kökümüz Cumhuriyetimizin kurulduğu yıllara uzanır. Kökümüz Atatürk’ün yanında duranların yanıdır. Onların torunları, onların çocuklarıyız biz…”

Biz aynı zamanda kalkınmacı bir partiyiz…

Akşener “Ezilenin yanında durur, ezenlerin de kolunu, bacağını kırarız ama bunu da sağda solda anlatmayız. Biz mağduriyet üzerinden politika yapmayız. Bizler vakarlı insanlarız…” diyerek konuşmasına şu sözler ile devam etti; “Bizi biz yapan şeyler nedir? Milliyetçiyiz, demokrasiye kalpten inanan demokratlarız, Cumhuriyetin her bir değerini 21.Yüzyılın değerlerinin setleriyle yan yana getirmek için çalışır, gayret ederiz. Ama aynı zamanda bir milliyetçinin yapması gereken en önemli şey bu ülkenin insanlarının refahını sağlamaktır. Zenginliği doğru dağıtmaktır. Fakir bırakmamaktır, aç açıkta insan bırakmamaktır, istihdam yaratmaktır ve kalkınmayı sağlamaktır. O nedenle biz aynı zamanda kalkınmacı bir partiyiz…” dedi.       

Biz rahat bozan bir partiyiz…

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener konuşmasında CHP ile ittifak yapmalarını partililerin önerileri ve olurları ile gerçekleştirdiklerini, çünkü İyi partinin akıl ve strateji ile yönetilen bir parti olduğunu söyledi. Buradaki amaçlarının özellikle İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Büyükşehir Belediyelerini kazanmak olduğunu kaydetti.

Akşener “Türkiye’ye sesleniyorum: Ey milletim! Kapatın gözlerinizi. İYİ Parti kurulmamış olsaydı, bugün 13. Cumhurbaşkanı, altılı masanın adayı diyebilir miydik? Bugün bu ülkede neler konuşuluyor olacaktı? Biz rahat bozan bir partiyiz. Biz, yanlışlıkların üzerine giden bir partiyiz. Ama aynı zaman da çözüm üreten bir partiyiz. Beraber seçime girdik ve ne oldu? İYİ Parti olmasaydı, bu ittifak olmasaydı İstanbul alınabilir miydi? Bazılarının sinir sistemi bu derece bozulabilir miydi? Şimdi, bakın. İstanbul alındı, Ankara alındı. 11 büyükşehir alındı. Ama İstanbul ağabeyi kahretti. Çok fena oldu…” dedi.

Nasıl 98’de Erdoğan’ın yanında olduysam, bu gün de İmamoğlu’nun da yanında oldum…

Akşener İstanbul seçimlerinin iptal edilip yeniden yapılması ve 13 bin farktan 800 bin farka çıkmasının da bu milletin ferasetinin, irfanının ve milli iradesine el uzatanın elini, kolunu, bacağını sandıkta kırması eyleminin bir sonucu olduğunu da sözlerine ekledi. Akşener Erdoğan’ın 1998’de okuduğu bir şiir nedeni ile aldığı mahkumiyet nedeni ile cezaevine giderken nasıl Saraçhane de olduysa, İmamoğlu için de Saraçhane’ye gittiğini de kaydetti.

Kanım aksa da zafer İslam’ın diyen arkadaşlarımız vardı…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 12 Eylül’ü de anımsatarak, Ülkücü camiaya da mesaj veren ve oldukça dikkat çeken ifadelerde bulundu. Akşener “Hangi görüşte olursa olsun pek çok insan işkence gördü. Ama o zaman bile yargıçlar cübbelerine düğme dikmemişlerdi. Bu gün yargı o günden daha fasla vesayet altında ve daha fazla emir komuta zinciri altında. Mamak’ı bilir misiniz? Biz beş kız Kocaeli’nde Karabük sanıklarının görüş günlerinde gelen ailelerine yardımcı olmaya çalışırdık. Çok fakirdik biz. Annelerimiz, babalarımız genellikle işçiydi, köylüydü, küçük esnaftı. Başörtüsü tülbent olan anneler çoğunluktaydı. Kışın palto ya da manto yerine patiska kumaştan siyah yeldirme giyen analar vardı. Ranza telleri ile işkence edilmiş arkadaşlarımız vardı. Kanım aksa da zafer İslam’ın diyen arkadaşlarımız vardı. Kerpetenle bıyıkları yolunup ağzı, yüzü kan içinde kalan ama muhbirlik yapmayan arkadaşlarım vardı. İşkence gördüğü halde, devletini şikayet etmeyen kardeşlerim vardı. Ben bunları gördüm ve ben bunlara şahit oldum. Bizler bu vatanı karşılıksız sevenleriz. Ey bu günün şımarıkları, zorbaları. Bu günün hırsızları, korkakları bizi tanıyın, bizi bilin. Biz kan kusup, kızılcık şerbeti diyenleriz. 2023’de yapılacak seçimi kazanmak zorunda olduğumuzu bilenleriz…” dedi.

Milletimizi ikna ederek birinci parti çıkacağız…

Akşener konuşmasını şu sözler ile tamamladı; “2023 seçimlerini kazanmak zorunda olduğumuzu bildiğimiz için, milletimizin geleceği için, bu iradeyi koymak zorunda olduğumuzu bildiğimiz için, buna inandığımız için, geçmişimizin bu güne kefil olduğu için biz bu işi başaracağız. Vallahi başaracağız, billahi başaracağız. Biz başaracağız. İddia ediyorum bu seçimi alacağız, bu seçimden birinci parti çıkacağız ve ben de başbakan olacağım. Onunla, bununla anlaşarak değil, kapı arkalarında ahbaplık ederek değil kendi irademizle, çalışarak, kendi gücümüzle ve milletimizi ikna ederek birinci parti çıkacağız. Size inanıyor ve güveniyorum…”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener coşku ve heyecanlı konuşmasının ardından Muğla’dan ayrıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.