Bodrum Gündem

Suç duyurusunda bulunacağız demişlerdi ne oldu?

CHP Meclis Üyesi, Grup Sözcüsü Emre Köroğlu Bodrum Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Bozoğlu’nun  sorularını yanıtladı. 5 Ocak’ta yapılan Bodrum Belediyesi Meclis Toplantısı’nda suç duyurusunda bulunulacağı ifade edildiğini anımsatarak, CHP’li Meclis Üyelerinin suç duyurusunda bulunup bulunulmadığını sordu…

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı ile başlayan ruhsat tartışması, karşılıklı olarak suç duyurusunda bulunulacığı yönündeki tartışmalar ile devam ediyor. Bodrum kamuoyu son günlerde bu konu ile yatıp kalkıyor. Yapılan açıklamaların bir bölümünde ise çelişkiler yer alıyor.

Diğer yandan 5 Ocak’ta yapılan Bodrum Belediyesi Meclis Toplantısı’nda Emre Köroğlu bir suç duyurusunda bulanacağını ifade etmişti. Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri Cengiz İnşaat’a suç duyurusunda bulundu mu, bulunmadı mı?  Konunun muhatabı CHP’li Meclis Üyesi Emre Köroğlu Bodrum Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Bozoğlu’nun sorularını yanıtladı…

FB: Cengiz İnşaat’a suç duyurusunda bulundunuz mu?

EK: “CHP’li meclis üyelerinin herhangi T.C. vatandaşına ruhsatı verme veya vermeme yetkisi yok. Bu sadece Belediye Başkanlığımızın tasarrufunda olan bir durumdur…”

Yani ruhsatı vermek için siz el kaldırdınız mı?

“Hayır. Biz bu kurumun ve diğer vatandaşların haklarını alabilmeleri anlamında 18. madde uygulamasını oyladık. Benim bildiğim ilişkilendirilen Cengiz İnşaat’ın tek bir parseli var. Bu ayki meclis toplantısında suç duyurusu ile ilgili olarak şu vardı; Danıştay vermiş olduğu kararda ‘Senin burayı satışa çıkartman yanlış, bu araziyi tekrar Hazine’ye iade etmek zorundasın’ diyor. Özelleştirme İdaresi bunu uygulamıyor, Hazine de üzerine almıyor. Akabinde bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile tekrar Cengiz İnşaat’ın tapusu haline geliyor. Danıştay bu kararı durdurma kararı alıyor. Bizim suç duyurusunda bunacağımız konu bu. Cengiz İnşaat’ın yapmış olduğu tapu almak gibi konular bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren konu kamu kurum ve kuruluşlarının, kamu görevlilerinin bu içtihadı neden yapmadığı. Bizim suç duyurusunda bulunacağımız konu budur…”

Neden tapu verildiğini mi yargılıyorsunuz?

“Evet, Danıştay’ın kararına rağmen Hazine tarafından bu neden tekrar üzerine alınmıyor? Neden hala suç duyurusunda bulunmadık? Araştırmanın düzgün bir şekilde olması lazım. Çünkü çeşitli suç duyurularında bulunulmuş ve bunlarda genelde takipsizlik ve usulsüzlükler dolayısıyla reddolunmuş. Biz genel merkezimizle bu konuları istişare ettik. Düzgün dilekçenin tipi, usulü ve kim hakkında verilmesi gerektiği konusunda, meclis ve parti yönetimi içerisindeki avukatlarımızla görüşmeler yapıyorlar. Muhtemelen pazartesi günü her meclis üyesi adliyeye gelip imzalamak suretiyle suç duyurusunda bulunacağız. Toplu bir şekilde altına imza atılıp, bir kişinin getirip teslim suç duyurularının o gün içerisinde geçersiz kılındığını gördük. İşi aceleye getirmek istemiyoruz…”

Bu bir algı meselesi oldu. Aslında vicdanen bir rahatsızlık söz konusu. Cengiz İnşaat’ın dışında başka bir şirket yapmış olsa bu kadar ses çıkmazdı diye düşünüyorum. Cengiz İnşaat’ın millete küfür etmesinden kaynaklı bir sıkıntı söz konusu. CHP olarak bu ruhsatın verilmesi aşamasında konu hiç mi gündeme gelmedi? Yani sizler ‘Bu ruhsatı vermeyelim’ demediniz mi?

“CHP Meclis Üyeleri’nin ruhsat verilmesi ile ilgili hiçbir bilgisi olmamıştır…”

Peki ruhsatın iptali konusunda bir sıkıntı var mı? Cengiz İnşaat da şimdi tazminat davasına varabilecek kadar davalar açacak.

“O Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras arası ilgilendiren kısımlar. Tabii ki onlar da gereği neyse savunmalarını vereceklerdir. Dayanakları Danıştay’dır, daha üst bir mertebe yoktur. Haklı sebepleri olduğunu biz CHP’liler olarak düşünüyoruz. Bunun çok daha evvelinde yapılması çok daha uygun olurdu. Gelinmiş olunan noktadaki pozisyonda da en doğru şekilde bizler partimizi temsilen doğrusu olan neyse onu yapmaya çalışıyoruz. Nihayetinde halkımız için varız. Hiçbir CHP’li meclis üyesi, halkımızın, Bodrum’un yararına olmayacak hiçbir konunun altına imza atmaz…”

Bu karar için Genel Başkan’dan onay alınmış mıdır?

“O konu ile ilgili bir bilgim yok, ona başkanımız cevap verebilir…”

“Sonradan Genel Başkan’a gidilmiş o da bunun iptalini mi istemiş?

“Maalesef o ikili diyalogların içinde geçenleri biz meclis üyeleri bilemiyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu’nun üslubu hiç böyle değildir. Usulünü sormuş, istişare etmiştir muhtemelen…”

İYİ Parti’nin verdiği bir önerge var. Önerge doğru mu yanlış mı, böyle bir tavsiye kararı mecliste oylanabilir mi?

“Aslında meclis üyelerinin görev tanımlamaları içinde olmayan bir usuldür. Şahsi kanaatime göre yanlıştır. Çünkü tavsiye kararında bulunabilir ama verilen tavsiye kararlarının kamu yararına olması gerekir. Bodrum’u ilgilendiren çoğu kararlar istişareler sonucunda alınmıştır…”

Datça hariç Muğla’daki diğer tüm CHP belediyeleri ile ilgili bir sorun olduğu söyleniyor, yazılıyor.

“Bodrum herkesin gözbebeği. Burada iyi ve kötü olarak ciddi anlamda rant var. İster istemez buradaki yatırımlar gün geçtikçe artıyor. Bu yatırımlarla ilgili yapılacak olan parsel planlamaları vs. de bu bölgelerde. Bizler CHP’liler önümüze gelen her konuyu en ince detayına kadar tartışıp doğru kararı vermekle yükümlüyüz. Evet yanlış kararlar olabiliyor ama farkındaysanız bu yanlış kararlardan geri dönülebiliyor. Şu anda gündemde olan bütün büyük projeler hep 2018’in sonlarına ait. 2019 mart ayında seçilerek geldik. Daha sonra bu projelerin ruhsata bağlanmaları aşamaları hepsi bizim dönemimiz içerisinde oldu. Gerekli olan yerlere ilgili arkadaşlarımız düzeltmeleri yaptırıyorlar. Çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Kışın 400-500 bin olan nüfus yazın 1,5 milyon oluyor. Alt yapı ve ulaşım olmak üzere her türlü konuda problemimiz var. Seçime kadar Bodrum’un alt yapısının %95’ini bitirmiş olacağız…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.