Bodrum Gündem

Çılgın Avukat’tan tarihi ve kültürel varlıklarımızın kaçırılma belgeseli

Sıradışı açıklamaları ve eylemleri ile Bodrum’un tanınmış avukatlarından Remzi Kazmaz; Dünya Kültür Mirası Bodrum’a karşı yapılan bu haksız hukuksuz saldırılara dur demek için bütün Bodrum Sevdalılarını göreve çağırıyoruz…” dedi.

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

“Biz bu kentin sakini değil, bu kentin sahibiyiz. Bu antik kenti gelecek kuşaklara bırakmak bizim sorumluluğumuzdur…” ilkesi ile yıllardan bu yana Bodrum için mücadele veren TÜLOV Muğla Temsilcisi Avukat Remzi Kazmaz; “TÜLOV Muğla Temsilciliği olarak hazırladığımız “Bodrum’un Geçmişi Bugünü Geleceği” konulu etkinliğimizde buluşmak ve söz söylemek istiyoruz…” dedi.

Bodrum rant uğruna yağmalanıyor…

Bodrum Sevdalılarını 12 Şubat 2023 Pazar günü Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde saat 16’da başlayacak olan etkinliğe davet eden Avukat Remzi Kazmaz yaptığı açıklamada şöyle konuştu; “Antik dönemden günümüze ulaşan Antik Tiyatro, birçok medeniyete tanıklık yapan ve onlardan parçalar taşıyan ünlü Bodrum Kalesi, Karya Prensi Ada’nın odası ve mezarını barındıran dünyanın en büyük arkeoloji ve su altı müzesi, Pedasa antik kenti, Leleg yolu ile her sokaklarında hala geçmişe ait tarihi izere rastlanan Antik Halikarnassos Bodrum’un her geçen gün tarihi kimliği ölüyor, kayboluyor. Son yıllarda adrese teslim projelerle bu kent Rant uğruna yağmalanıyor, talan ediliyor. Dünya Kültür Mirası Bodrum’a karşı yapılan bu haksız hukuksuz saldırılara dur demek için bütün Bodrum Sevdalılarını göreve çağırıyoruz…”

Bu etkinlikte imza günü ve belgesel gösterimi ile birlikte müzik ziyafeti olacak…

Av. Remzi Kazmaz’ın kaleminden Bodrum’un geçmiş tarihini anlatan “Mausoleium – Aşkın Mabedi” ve “ve Aleksander İskender” kitapları katılımcıları tarihin derinliklerine götürecek ve iz sürerek günümüze ulaşacak. Diğer yandan etkinliği2023 Pazar günü Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde saat 16’da başlayacak olan “Bodrum’un Geçmişi Bugünü Geleceği” konulu etkinlik saat 18’de gerçekleştirilecek olan ödül töreni ile sona erecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.