Bodrum Gündem

Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu velileri Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüdü

Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu velileri bugün sabah okul önünde toplanarak “Deprem Güçlendirme” çalışmalarına istinaden Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesinin bir “oldu-bitti’’ ile geçici bir süre için bile olsa taşınmasını kesinlikle kabul etmediklerini belirttiler.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Lisesinin depreme dayanıksız olduğu tespit edilince, liseli öğrenciler Güler Mustafa Kızılağaç İlköğretim okulunda eğitime devam edecek. Sabah ilköğretim, öğlen liseli öğrenciler eğitim görecek. Bu kararın üzerine Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu velileri önce okul önünde basın açıklamasını okudular daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal ile görüştüler.

Okul Aile Birliği adına Ömer Küçükenez okuduğu basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

 “Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu velileri olarak ‘’Deprem Güçlendirme’’ çalışmalarına istinaden Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesinin bir “oldu-bitti’’ ile okulumuza geçici bir süre için bile olsa taşınmasını kesinlikle kabul etmiyoruz!!!

Tüm kamuoyu ve yetkili kişiler şunu bilmelidir ki yapılan güçlendirme çalışmalarını elbette sonuna kadar destekliyoruz. Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu öğrencileri nasıl bizim evlatlarımızsa, Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi öğrencileri de bizim evlatlarımız.

Bizim itirazımız ve haklı isyanımız, Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulunun sadece ‘’derslik sayısı’’ baz alınarak lise öğrencilerini bir ilkokula yerleştiren zihniyetedir!!!

Üstelik bu yerleştirmeden doğacak olası problemler hiç düşünülmemiş ya da dikkate alınmamıştır. Lise öğrencileri ile ilkokul öğrencileri yarı zamanlı da olsa aynı binada birleştirilirse:

-7-10 yaş arası çocuklar erken saatte daha gün ağarmadan derse başlayacaklar. Çalışan aileler küçük yaş grubu çocukları için yarım gün bakıcı ya da etüd merkezi arayışına girecek. İlkokul grubunu öğlenci yapmak da bu problemi gidermeyecek.

-Kendi öğrencilerimize ve okulumuza yeni katılan afetzede öğrencilerimize psikososyal ve moralmotivasyon için yapılması planlanan hiçbir faaliyet yarı zamanlı eğitim sebebiyle gerçekleştirilemeyecek.

-Okulumuzda hâlihazırda yapılan çocuk kulübü, destek odası eğitimleri ve İYEP çalışmalarına yine bu sebeple devam edilemeyecek.

-Farklı yaş grubu çocuklar aynı sınıfı kullanacağı için mevcut sınıf materyallerinin, panoların, sıraların kullanımı ile ilgili çok ciddi sorunlarla karşılaşılacak. Üstelik ilkokul sıraları 15-18 yaş grubu öğrencileri için küçük olduğundan LGS, üniversite sınavı gibi merkezi sınavlar için bile sınav binası olarak tercih edilmemektedir.

-Okul tuvaletlerimiz ilkokul çağı çocukları için yapılmış olup lise öğrencileri için kullanımı zor, temizlik ve hijyen açısından da farklı yaş gruplarının ortak kullanımı oldukça uygunsuzdur.

-Servis saatlerinin diğer okulların çıkış saatleri ile çakışması sebebiyle 6-7 adet servis, okulumuzun öğrencilerini taşımayı reddedecek. Bu nedenle okula geliş gidiş sorunumuz doğacaktır.

-Okulumuzun konumu nedeniyle giriş çıkışlarda tam bir trafik keşmekeşi yaşanacak, güvenlik zafiyeti büyük olacaktır. Bundan doğacak zararların telafisi mümkün olmayacaktır. Son olarak Güler Mustafa Kızılağaç velileri olarak tekrar vurgulamak isteriz ki her iki okulun öğrencileri de bizim evlatlarımız. Ancak bu ‘’oldu-bittiden’’ Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi öğrenci ve velileri benzer sebepler nedeniyle rahatsız. Ayrıca üniversite sınavına girecek 12. sınıf öğrencilerin sınava hazırlık sürecini de olumsuz etkileyecektir. Bu yanlış karardan fiziki şartları liseye daha uygun olan ‘’başka bir okul’’ tercih edilerek ivedilikle dönülmesini arz ve talep ediyor, gerekli merciilere başvurularımızın olacağının önemle altını çiziyoruz.

Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu Okul Aile Birliği”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.