Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Türkiye, bu travmayı atlatmak zorunda!

    Türkiye’nin bekası için bunu yapmak zorundayız…

    3 hafta önce tüm Türkiye olarak büyük bir acı İle uyandık. Ancak bu acıyla yaşayamayacağımıza göre bu travmayı da geride bırakmalıyız.

    Türkiye’nin en büyük 11 büyük şehrini hedef alan bu felakette çok sayıda evin ocağı söndü.

    Bu acıları hepimiz televizyon ekranlarında izledik ve izlemeye devam ediyoruz. Ancak hayat devam ediyor. Evet ülke olarak yasa büründük dünya başımıza yıkıldım. Acılarımızı, ulusça içimize gömmeliyiz.

    -Ülkemizin bekası için başka çaremiz yok

    Büyük bir millet olarak da, ülkemizin bekası için toparlanıp ayağa kalkmak zorundayız Tabi ki, kolay olmayacak. Ancak binlerce yıl yaşadığı savaşları, doğal afetleri geride bırakarak büyük bir devlet olan Türk ulusu bu seferde bunu yapacak güçte ve azimdedir.

    -Ayağa kalkmak zorundayız.

    Burada yapacağımız en önemli şey, bundan bir ders çıkararak, ayağa kalkıp yolumuza devam etmektir. Bir daha böyle bir felaketlerin yaşanmaması için artık bilinçlendik. Bir yer yaptırırken, ya da alırken artık kendi canımızı düşünerek alışveriş yapacağız. Bu da bu felaketten çıkardığımız en önemli ders oldu. Sokaktaki vatandaş bu dersi alırken,  bizi yönetenlerinde epey ders aldığını tahmin ediyorum.

    Çünkü biz bir millet olarak bir daha böyle büyük ve ihmal kaynaklı ölümleri bu ülkede görmek istemiyoruz.

    -Millet olarak psikolojimiz bozuldu.

    Bu yaşanılan büyük doğa faciası karşısında yaşadıklarımızı milletçe unutmamız için gazetecilere, gazete, radyo, televizyon gibi basın kuruluşlarına büyük bir görev düşüyor.

    Nasıl sağlık, beslenme gibi programlar yapılıyorsa, özel travma programları İle desteklenerek, ulusal boyutta Türk milletinin bu travmayı atlatabilmesi için adımlar atılması gerekli.

    -Başka yolumuz yok

    Evet, çok büyük bir acıyı ulusça yaşadık, içimize gömdük, dersler çıkardık. Türk milleti olarak bundan sonra önümüze bakıp bu travmayı da atlatmaktan başka yolumuz yok.

    Sevgi ile kalın Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.