Bodrum Gündem

Mithat Sancar “Ortak adayla uzlaşmak için Kılıçdaroğlu’nu görüşmeye bekliyoruz”

Mithat Sancar “Ortak adayla uzlaşmak için Kılıçdaroğlu’nu görüşmeye bekliyoruz”
06.03.2023
0
A+
A-

HDP lideri Mithat Sancar, özel bir televizyon kanalında canlı yayınında gazeteci Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı. Sancar “Seçimi ilk turdan bitirelim, Kılıçdaroğlu’nu görüşmeye bekliyoruz” diyerek Kemal Kılıçdaroğlu’ndan davet beklediklerini belirtti.

Bodrum Gündem Haber

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, özel bir kanala verdiği röportajda “Seçim ikinci tura kalırsa ne yapacağımızı konuşmamıza gerek yok, ilk turdan bitirelim” dedi. Mithat Sancar, 6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olarak ilan edilmesinin ardından  “Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hayırlı olsun diyeyim ve ekleyeyim, kendisini bizlerle görüşmeye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhalefetin ortak adayıyla uzlaşmak için yapıcı bir çaba ortaya koyacaklarını açıklayan Sancar açıklamasına şöyle devam etti  “Yolsuzluk, rant, hırsızlık, yozlaşma ve bütün bunların yarattığı bütün olarak rejim unsurlarını masaya yatırmalıyız. Yeni anayasa hiç şüphesiz talebimizdir. Temel ilkelerde mutabakat ve yol haritasına ihtiyaç var.

“Temel konularda mutabakat olursa, güçlü demokrasi, acil onarım, bunu sağlamlaştıracak anayasa konularında uzlaşma olursa Meclis’te en güçlü şekilde temsil edilecek oy oranını hedefliyoruz.  Toplum değişim iradesinden vazgeçmez.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.