Bodrum Gündem

Mahkeme, Cengiz İnşaat’ın önünü açtı

Mahkeme, Cengiz İnşaat’ın önünü açtı

Cengiz İnşaat’ın Bodrum Cennet Koy’da yapmak istediği projenin ruhsatının iptal edilmesi sonrası açılan itiraz davasında mahkeme, ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi.

Bodrum Gündem Haber

Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret’in Bodrum Cennet Koyu’nda yapmak istediği ‘Turizm Konaklama Tesisi’ projesinin önü açıldı. Bodrum Belediyesi tarafından proje ruhsatının iptal edilmesi sonrası şirket karara itirazda bulunarak dava açtı. Muğla 1. İdare Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme, inşaat ruhsatının iptal edilmesi hakkında ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi.

Mahkeme tarafından verilen kararda, “Her ne kadar bahsi geçen özelleştirme ile ilgili bir yargı kararı bulunmakta ise de, ilgili idare konumunda olan Maliye Hazinesi’nce taşınmaza ilişkin olarak adli yargıda bir tapu iptali davası açıldığına ve bu kapsamda adliye mahkemesince tapu kaydının iptaline dair bir karar verildiğine dair dosyada herhangi bir bilgi-belge bulunmuyor. Hâl böyle olunca da davalı idarece tapu idaresinin düzenlediği tapu kaydına göre işlem yapılması gerektiğinden, yolsuz tescil iddiasından hareketle daha önce düzenlenmiş olan yapı ruhsatlarının iptaline dair dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır” denildi.

Kaynak: https://www.birgun.net/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.