Bodrum Gündem

Gürol İnan Niçin Muğla Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı

Gürol İnan Niçin Muğla Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı

Bodrum iş dünyasının tanının isimlerinden Gürol İnan niçin Muğla Milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

İnan’ın yaptığı yazılı basın açıklaması şöyle;

1965 doğumluyum. Eşim Ülker’in, 26 ve 21 yaşlarında iki kız evladımız; Peren ve Dalya’nın, siyasetten yol arkadaşlarımın, dostlarımın onayı ve teşvikiyle; 15 yıldır üyesi olmaktan onur duyduğum, ülkemizin kurucu değeri Cumhuriyet Halk Partisi’nden Muğla Milletvekili Aday Adayı olmaya karar verdim.

İş Hayatım

Elektronik Yüksek Mühendisi olarak tamamladığım eğitimim ardından çalışma hayatımda bilişim ve iletişim sektörlerinin öncü firmalarında ve kamu kuruluşlarında mühendis ve yönetici pozisyonlarında görev aldım. 1993 yılında bilişim ve iletişim sektöründe faaliyet gösteren BOSİS’i kurarak ticaret hayatına atıldım. Donanım ve yazılım teknolojileri kullanarak faaliyet gösteren birçok şirketin kurucusu veya iştirakçisi oldum. 2017 yılından bu yana gayrimenkul sektöründe eğitim, koçluk ve liderlik hizmetleri sunan KW Bodrum katılımcı ortağıyım.

Sivil Toplum Çalışmalarım

Uzun yıllardır sürdürdüğüm iş hayatımın yanı sıra, BESİAD, MOBİSAD, RATEM gibi sivil toplum kuruluşlarının yönetim kurulu ve diğer organlarında sorumluluk aldım. BODTO Meclis Üyeliği görevinde bulundum. Karya Rotary Kulübü kurucularındanım. Bodrum Kent Konseyi bünyesinde Kent Estetiği Çalışma Grubu ve Su Çalışma Grubu’nun kurucusuyum. Coğrafi İşaretler Çalışma Grubu’nun üyesi ve Bodrum Mandalin Hareketi’nin iletişim sorumlusuyum.

Memleketimizin ve kentimizin tüm sorunlarının siyaset mekanizması içinde akıl ve bilim yoluyla çözülebileceğine olan inancımla; yaşadığım, yuva kurduğum, ekmeğimi kazandığım ve dostluklar edindiğim Bodrum’u ve Muğla’yı TBMM’de layıkıyla temsil edebileceğime ve bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyorum.

Mecliste Bodrum’dan Milletvekili Olmalı

Marka olan, dünya kenti Bodrum’un pek çok sorunu da var. Bunların birçoğunun çözüm yeri Ankara. Bodrum’dan en son 36 yıl önce milletvekili çıkarabilmişiz. Muğla’nın 13 ilçesi içinde en yüksek nüfus ve en yüksek seçmen sayısına sahip ilçe Bodrum’dur. Seçmenlerin yaklaşık %18’i Bodrum’da yaşamaktadır. Gerçek nüfus ve kayıtlı nüfus arasında çok büyük fark vardır. Bodrum, ülke ekonomisine birçok ilden daha fazla katkı koymaktadır. Nüfus artışı ile birlikte gelen sorunlar, iklim değişikliğinin yarattığı tehditler, su yönetimi gibi temel konularda Bodrum için akıl ve bilim ışığında çalışabilecek bir milletvekiline ihtiyaç vardır.

Neden Adayım?

Siyasette yer bulamam diye geri duran eğitimli, donanımlı herkese örnek olmak, cesaret aşılamak, bu konudaki geleneksel düşünce biçimini yıkmak için adayım.

Liyakate dayalı sistemle yönetilecek Türkiye hedefine inandığım için adayım.

Partimize ve milletimize liyakati yüksek bir seçenek sunmak için adayım.

İktidar olduktan sonra, muktedir de olmak için adayım.

Sorumluluk aldığım konularda değer kattığım için adayım.

Bireycilerin etkin ve baskın olduğu bu dünyada, toplumcu olduğum için adayım.

Daha fazlasını hak ettiğimize inandığım için adayım.

Eğer aday olmazsam, şikâyet etmekle, sızlanmakla ömür tüketmek bana yakışmadığı için ve bu zaman diliminde olmamın tesadüf olmadığına inandığım için adayım…

Neler Yapacağım?

Seçilmem halinde önümüzdeki yasama döneminde partimizin genel stratejileri ve ortak politikalar mutabakat metni kapsamında üç temel konu üzerine odaklanacağım.

  • Büyükşehir Belediye yasasının aksayan yönlerini hep birlikte deneyimliyoruz. Bodrum, Fethiye, Marmaris, Ayvalık, Ürgüp gibi Anadolu’muzun tüm turizm kentlerine özel bir yerel yönetim yasası çıkması için çaba sarf edeceğim.
  • Su ve enerji sorununa çözümler üretmek için çaba sarf edeceğim. Yatağan ve İkizköy Termik Santralleri soğutma suyu olarak Yatağan, Milas ve Bodrum’un tükettiği kadar su tüketiyor. Çevreyi kirleten, insan sağlığını bozan, doğayı ormanlarımızı katleden, ilkel, su oburu termik santrallerin kapatılması, altını üstüne getirdikleri maden sahalarına güneş enerjisi santralleri ve uygun yerlere rüzgâr enerjisi santralleri kurularak enerji üretiminde çevreci çözümler için çaba sarf edeceğim. Baraj göllerine ve göletlere yüzen güneş panelleri konumlandırılarak bir yandan suyun buharlaşıp eksilmesine mâni olan, bir yandan enerji üreten sistemlerin devreye alınması için mücadele edeceğim. Su kanunu çıkması için katkı koyacağım.
  • Kentlerimizin, kıyılarımızın, denizimizin, ormanlarımızın, doğamızın, çevrenin talan edilmesine sebep olan tüm yapısal sorunların çözümü için çaba sarf edeceğim.

Atamızın Emri Var!

Yirmi yıldır Cumhuriyetimizin yapı taşları bir bir tahrip edildi.

İşte ben; Atamızın “Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin!” emrini yerine getirmek için adayım…

Atamızın bize emanet ettiği Cumhuriyetimizi geri alacağız…

Demokrasimizi, parlamenter sistemi yeniden yapılandırarak güçlendireceğiz.

Kuvvetler ayrılığı ilkesini yeniden tesis edeceğiz.

Geleceği beklemeyeceğiz, inşa edeceğiz.

Geleceği akıl ve bilimle inşa edeceğiz; hepimiz için, gelecek nesiller için geleceğimize sahip çıkacağız.

Yolumuz açık olsun…

Gürol İNAN

CHP Muğla Milletvekili Aday Adayı

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.