Bodrum Gündem

Mavi Ege Denizi Rotary Kulübü Meslek Hizmetleri Ödül Töreni Gerçekleşti

Mavi Ege Denizi Rotary Kulübü Meslek Hizmetleri Ödül Töreni Gerçekleşti

Rotary Kulüplerinin geleneksel ödüllerinden Meslek Hizmetleri ödülleri, 1 Nisan’da Bodrum’da Deniz teması üzerine çalışan Mavi Ege Denizi Rotary Kulübü tarafından 2 deneyimli ve bir de genç denizciye verildi.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye’deki ilk deniz temalı Rotary Kulübü olan, Mavi Ege Denizi Kulüp Başkanı Şule Kükrer, Gelecek Dönem Başkanı Emre Poyraz ve Meslek Hizmetleri Komite Başkanı Seda Öztek tarafından denize gönül vermiş, çalışmalarıyla denize, denizciliğe ve deniz kültürüne artı değer katmış denizcileri toplumun unutmadığını hatırlatarak onore etmek için düzenlenen tören Bodrum Bodrium Otel’de gerçekleşti.

Yücel Köyağasıoğlu’na tekne yapımı ve imalatına getirdiği öncü yaklaşımları ve kendi tasarımı olan STS Borum Okul Gemisinde birçok denizcinin ve yelkencinin yetişmesine liderlik etmesi ve genç nesillere örnek olmasından dolayı verildi.

Meslek Hizmetleri Ödülünün sunulduğu bir başka deneyimli denizci ise Aşkın Cambazoğlu idi. Bir sualtı arkeoloğu olan Cambazoğlu Bodrum ve civarında var olan birçok batığın tespitinde ve çıkarılmasında bulunarak, deniz kültürüne yaptığı katkılarla Mavi Ege Denizi Meslek Hizmeti Ödülüne uygun görüldü. Bodrum’da açtığı ilk dalış okuluyla Turizm sektörü içerisinde yeni bir sektör olan Dalış Turizminin öncüsü olması ve birçok genç dalgıç yetiştirmesi ile de ödül kriterlerini sağladı.

Gece de dikkat çeken ödül sahiplerinden biri de genç yüzücü Aysu Türkoğlu’ydu. Aysu ailesiyle birlikte katıldığı gecede çok ilgi gördü. Yüzme sporuna verdiği önem ile Manş Denizini geçen en genç Türk sporcusu olarak dünya rekoruna imzasını attı. Kulüp Başkanı Kükrer Aysu’nun henüz bir iş insanı olmadığını ancak başarısından ötürü kendisini motive etmek için ödülünü sunarken Aysu’yu “Mavinin Elçisi” olarak tanıttı ve geceyi denizlerimiz emin ellerde diyerek kapattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.