Bodrum Gündem

LGS İçin Ne Yapmalı?

LGS İçin Ne Yapmalı?

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan LGS kapsamındaki merkezi sınav, bu yıl 4 Haziran 2023 Pazar günü yapılacak. Henüz sınava katılacak öğrenci sayısı açıklanmasa da yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrencinin sınava katılması öngörülüyor. Sınava az bir süre kala LGS sınavı için geri kalan zamanda öğrencilerin ne yapması gerektiği ile ilgili Bodrum Açı Kurs Merkezi Kurucusu ve Uzman Öğretmen Haydar Akbaba ile görüştük.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Açı Kurs Merkezi Kurucusu ve Uzman Öğretmen Haydar Akbaba konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Malumunuz sınav tarihi ve sonuçların açıklanacağı tarih, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edildi. 4 Haziran Pazar günü gerçekleşecek olan sınav iki oturum halinde yapılacak. İlk oturum olan sözel bölüm 09:30’da başlayacak ve Türkçe dersinden 20 soru, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden 10 soru, İngilizce dersinden 10 soru ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 10 soru olmak üzere toplamda 50 soru olacak. 50 soru için verilen süre geçen yıllarda da olduğu gibi 75 dakika. İkinci oturum olan sayısal bölüm ise 11.30’da başlayacak. Matematik dersinden 20, Fen Bilimleri dersinden 20 soru olmak üzere toplamda 40 sorunun sorulacağı bu oturumun sınav süresi ise 80 dakika olacaktır.

Ülkemizin yaşadığı deprem felaketinden dolayı tüm ülkemize ve vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaşamış olduğumuz bu acı olay sebebiyle deprem bölgesindeki il ve ilçelerde eğitime uzun süre ara verilmek zorunda kalındı. Bazı il ve ilçelerde eğitim geç de olsa başlatıldı. O bölgede olan öğrencilere ikinci dönem okula devam zorunluluğu kaldırıldı. Bu sebeple Millî Eğitim Bakanlığı LGS sınavı kapsamında öğrencilerin sorumlu olduğu konularda düzenlemeye gitti. LGS sınavı kapsamında öğrenciler normalde 8. sınıfın tüm müfredatından sorumlu iken bu olağanüstü durum nedeniyle bu yıl 8. Sınıfın ikinci dönem konuları sınav müfredatından kaldırıldı.

Bunun için geri kalan dönemde öğrencilerin çalışması gereken yeni konular da kalmadı. Yeni konu çalışmasına gerek kalmayan öğrencilerin kalan zamanı deneme sınavı çözerek geçirmelerini tavsiye ediyorum. Haftada en az iki deneme sınavı çözmeleri gerekiyor. Deneme sınavlarını muhakkak süre tutarak çözmeliler. Süreyi doğru kullanmaları ve süre kullanımını planlamaları açısından yarar sağlayacaktır. Ayrıca deneme sınavlarında yanlış yaptıkları ya da yapamadıkları soruların çözümüne muhakkak ulaşmaları gerekmektedir. Eğer soruyu konu eksiği olduğundan dolayı çözemediyse o konuyu tekrar etmesi gerekmektedir.

Ayrıca yeni nesil soru dediğimiz soruların çözümü için sadece bilgi değil bilgiyi doğru kullanma, okuduğunu anlama ve analiz yeteneği de gerekmektedir. Bu tür soruların çözümü için kitap okuma alışkanlığı da etkili olmaktadır. Öğrencilerin boş zamanlarında kitap okumalarını şiddetle tavsiye ediyorum. Öğrencilerin sınava kadar uyku düzenine ve beslenme alışkanlıklarına da dikkat etmeleri sınav başarısını olumlu yönde etkileyecektir. Bu vesileyle sınava girecek olan öğrencilerimize ve tüm öğrencilere başarılar diliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.