Bodrum Gündem

BESİAD, Milletvekillerini İş İnsanları ile Buluşturdu

BESİAD, Milletvekillerini İş İnsanları ile Buluşturdu

14 Mayıs 2023’de yapılacak olan Türkiye Genel Seçimlerinde Milletvekili olmak için Partilerin Muğla’dan aday olan Milletvekili adayları, Üç aşamalı olarak BESİAD üyeleri ile bir araya geldiler…

Bodrum Gündem Haber

28.Dönem Muğla Milletvekilliği için yarışan adayların 15 Mayıs tarihini heyecanla bekleyişleri devam ederken, Bodrum’un en etkin iş insanları kuruluşu olan Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BESİAD) geçtiğimiz gün Millet İttifakı Muğla Milletvekili Adayları ile üyelerini BODTO Konferans Salonu’nda bir araya getirdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Neslihan Nazlıoğlu’nun yaptığı açılış konuşması ve Ahmet Biçer’in moderatörlüğünde gerçekleşen, buluşmaya CHP Muğla 1. Sıra Milletvekili adayı Cumhur Uzun, 3. Sıra Milletvekili Süreyya Öneş Derici, 7. Sıra Milletvekili Salih Büyükdöverlioğlu, İyi Parti Muğla 1. Sıra Milletvekili Metin Ergun 3. Sıra Milletvekili Mehmet Tosun ve 6. Sıra Milletvekili Tulgay Hasar Katıldılar.

Bodrum esnaf ve iş insanlarının sosyalleşmesi, örgütlenmesi ve geliştirme faaliyetlerinde bulunmak amacıyla kurulan BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Neslihan Nazlıoğlu; “Bodrum’dan 32 yıldır milletvekili çıkarılamadığını ifade ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi; Gündemimiz ülkemizde cumhurbaşkanı seçimleri olduğu için üye buluşmamızı Muğla ve Bodrum milletvekili adaylarımızı tanımak, Bodrum için plan ve projelerini öğrenmek adına düzenledik.” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi;

“İlkini bugün Millet İttifakı Milletvekili adaylarımızla gerçekleştiriyoruz. 32 yıldır mecliste sesini duyuramayan Bodrum’un 2022 yılı resmi nüfusu 192 bin 964. Bu sayının 98 bin 607 erkek, 94 bin 357 kadın. Su kullanımı ve toplanan çöp miktarından yola çıkarak Bodrum Belediyesi tarafından nüfusun yaklaşık 400-450 bin civarında olduğu belirtiliyor. 150 binin az da olsa üzerinde bir seçmen sayısına sahip olan Bodrum’un 2023 Genel Seçimlerinde Bodrumdan en az iki milletvekilini 28.Dönem Milletvekili olarak TBMM’ne göndermesini temenni ediyoruz. İster mantıksal olarak, ister matematiksel, ister sosyolojik, isterse duygusal olarak bakılsın, mutlaka Bodrum’dan milletvekili çıkarmasıdır doğru olan.

 İş dünyası olarak Milletvekili adaylarımızın Bodrum ile ilgili projeleri, istihdama yönelik, ekonomik olarak ve Bodrumdaki hızlı büyümeye ilişkin plan ve projeleri neler öğrenmek istediğimiz.

Muğla milletvekili adaylarımızın yanı sıra Bodrumdan 2 milletvekili adaylarımızın olması da, birisinin de kadın olması Bodrum için ayrıca umut verici. BESİAD üyemiz olan Mehmet Tosun’un da vekil adayı olması BESİAD adına gurur kaynağı olduğunu da belirtmek isterim.

Bütün vekil adaylarımızın yollarının açık olmasını diliyorum.

Sözlerime bağlı olduğumuz konfederasyon Türkonfed, Gesifed ve BESİAD’ın cumhuriyetimizin ikinci yüzyılımızın ilk hükümetine ve Muğla milletvekili adaylarımıza olan çağrımız ile son vermek istiyorum…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.