Bodrum Gündem

TİP Muğla Milletvekili adaylarını tanıyor musunuz?

Türkiye İşçi Partisi; 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Muğla milletvekilleri aday listesini yayınladı. 

Bodrum Gündem Haber

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde Türkiye İşçi Partisi’nin Muğla milletvekilleri aday listesi şu şekilde;

Mehmet Aslantuğ;

Türkiye İşçi Partisi’nin Muğla birinci sıra adayı olan Mehmet Aslantuğ, 25 Eylül 1961’de çiftçi bir ailenin son çocuğu olarak doğdu. Oyunculuğa orta ve lise öğrenciliği döneminde kurdukları tiyatro kulübüyle başladı.

“Gün Doğmadan”, “Ateş Böceği”, “Karayar Köprüsü”, “İz Peşinde”, “Belene”, “Başka Olur Ağaların Düğünü”, “Kopuk Takımı”, “Vurguna İnmek”, “Ateşten Günler”, “Gerilla”, “Yalancı”, “Yengeç Sepeti”, “Akrebin Yolculuğu”, “Bir Kadının Anatomisi” gibi film ve TV dramalarında başrol oynadı.
1994 yılında birliktelikleri başlayan meslektaşı ve heykel sanatçısı Arzum Onan’la 1996 Yılında evlendi. 2000’oğulları can dünyaya geldi.
Muğla ve çevresinde 1990 yılından itibaren devam eden denizcilik yaşamının dışında, teknik altyapısıyla birlikte film atölyesini bölgeye taşıyarak; yörenin kırsal yerleşim alanlarında uzun süreler kaldı. Mevcut sosyo-ekonomik yapıya dair yapıya dair içerikler hazırlayıp, öyküler yazan bir fikir emekçisi olarak üretmeye devam ediyor.

Aldığı bazı ödüller; Antalya Altın Portakal Film Festivali 1992, 1993, 1994, Altın Kelebek 1990, 1994, 1997, 2004, Adana Altın Koza 1993, Çağdaş Sinema Oyuncuları 1994, Altın Objektif 1998 “En İyi Erkek Oyuncu”

Neşe Tuncer;

Türkiye İşçi Partisi’nin Muğla ikinci sıra adayı olan Neşe Tuncer, 1965 yılında Çatalzeytin’de doğdu. Liseyi AFS bursu ile gittiği ABD’de tamamladı. ODTÜ İşletme bölümünden 1987 yılında mezun olduktan sonra farklı şirket ve ülkelerde finans, pazarlama, genel yönetim alanlarında üst düzey yöneticilik görevlerini üstlendi.

2018 yılında emekli olduktan sonra Milas’ın Güllük mahallesine yerleşen Tuncer, Güllük Körfezi Koruma Platformu’na katılarak bölgedeki çevre ve ekoloji mücadelesinde aktif rol almaya başladı.

Tuncer, gönüllüsü olduğu Muğla Çevre ve Ekoloji Politikaları Derneği ve Muğla Çevre Platformu/ MUÇEP içinde ekoloji alanında çalışmalarına devam ediyor. Milas Kent Könseyi Yürütme Kurulu üyesi olarak toplum yararına politikalara katkıda bulunan Tuncer, evli be bir çocuğu var.

Osman Gülgün

Türkiye İşçi Partisi’nin Muğla üçüncü sıra adayı olan Osman Gülgün 1964 yılında Ula Kızılağaç köyünde doğdu.

Muğla Endüstri Meslek Lisesi’nin ardından 19 Mayıs Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu. 28 yıl boyunca Afyon, Tekirdağ ve Muğla’da Coğrafya Öğretmeni olarak görev yaptı.

Emekli olduktan sonra babasının 140 yılından itibaren çiftçilik yaptığı köylerinde yarım yapmaya başladı. Atalık tohumları koruyor. Gökova ve Akyaka semt pazarlarında, ürettiği zeytinyağı, yazlık ve kışlık sebze meyveler satıyor. Evli ve iki çocuk babası.

Mehmet Yapıcı

Türkiye İşçi Partisi’nin Muğla dördüncü sıra adayı olan Mehmet Yapıcı 1984 yılında Muğla’da doğdu.

Muğla Anadolu Lisesi’nden ve Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra çeşitli ülkelerde inşaat projelerinde görev aldı. 2014 yılında da halen aktif olan kendi mühendislik ve mimarlık şirketini kurdu.

TMMOB üyesi olan Yapıcı, Menteşe Kent Konseyi’nde de hem Muğla’da yapılan çevre talanına hem de toplumsal sorunlara dönük politikalar üretilmesine katkı sağlıyor. Farklı kulüplerde basketbol oynayan Yapıcı, evli ve bir çocuğu var.

Yağmur Özgür Güven

Türkiye İşçi Partisi’nin Muğla beşinci sıra adayı olan Yağmur Özgür Güven, 1977 yılında İstanbul’da doğdu.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı piyano bölümünden mezun olduktan sonra çeşitli kurumlarda eğitmen ve kurum müdürü olarak çalıştı.

2004 yılında hayvan barınaklarına yardım amacıyla bir platform ve ardından Barınak Gönüllüleri ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği’ni (BGD) kurdu. 2009-2010 yılları arasında Haytap Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yapan Güven, Türkiye’de hayvanlar üzerinde yapılan deneylere karşı alternatif bilimsel yöntemleri savunan (anti-viviseksiyonist) ilk dernek olan Deneye Hayır Derneği’ni kurdu. Bu süreçte Anadolu Üniversitesi’nin Laboratuvar ve Veteriner Teknikerliği bölümünü bitirdi. Hayvana yönelik şiddetin suç sayılması için gerekli yasal düzenlemenin yapılması talebiyle kampanyalar koordine etti. Eş yazarı olduğu iki kitabı (“Hayvan Deneyleri” – Yeni İnsan Yayınevi, “Hayvan Hakları Tarihi ve Türkiye” – İBB Yayınları) var.

Füsun Ünlüsoy;

Türkiye İşçi Partisi’nin Muğla altıncı sıra adayı Füsun Ünlüsoy, 1977 yılında Menteşe’de doğdu.

Muğla Anadolu Lisesi’nin ardından 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Banka ve kurumlarda avukatlık yaptı.

Hak ve yaşam savunucusu olan Ünlüsoy, 2006 yılından buyana Marmaris’te avukatlık yapıyor. Aynı zamanda Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi ve Marmaris Kadın platformu içerisinde aktif olarak çalışmalarına devam ediyor.

Neşet Karadağ;

Türkiye İşçi Partisi’nin Muğla yedinci sıra adayı Neşet Karadağ, 1962 yılında Yatağan’da doğdu.

Liseden mezun olduktan sonra 1976 yılında inşaat sektöründe çalışma hayatına atıldı.

Farklı sol partilerin birleşmesinde ve yerel örgütlerinde roller üstlendi. Bir dönem esnaflık yapan Karadağ, emekli olduktan sonra da gayrimenkul sektöründe çalışmalarını sürdürdü.

DİSK ve Emekli-Sen üyesi olan Karadağ, yıllar içinde bölgede diğer işçi sendikaların örgütlenmesine katkı sağladı. Karadağ, farklı yayınlar için makale ve şiirler yazmayı sürdürüyor. Evli ve iki çocuğu var.

Yorumlar

  1. ismail dedi ki:

    kim hazırladıysa ellerine sağlık. su bilgiye partinin twitterinde ve instagraminda ulaşamadım günlerce. kime oy verdigimi bileyim diye arıyorum. TIPten haberi olmayan yüz binlerce insan var halen