Bodrum Gündem

Schüco-Bayk Kış Trofesinde Büyük Final

Schüco-Bayk Kış Trofesinde Büyük Final
13.05.2023
0
A+
A-

Yat yarışçılarının Bodrum’da bir araya geldiği 2023 SCHÜCO-BAYK Kış Trofesi, heyecanlı ve mücadele ile geçen yedinci ayak yarışlarının sonunda, finale yakışan ödül ve kapanış töreniyle sona erdi.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye’de ilk Kış Trofesi yarışlarını gerçekleştiren Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübünün (BAYK),  Milta Bodrum Marina iş birliği ile düzenlediği yarışlar, yelkenciliğe ve turizme katkılarının yanı sıra katılımcıların moral depolayıp yeni arkadaşlıklar edinerek keyifli anlar yaşadığı bir organizasyon oldu.
Hafta sonu gerçekleşen yedinci ayak mücadelesi, IRC A, IRC B ve Destek sınıflarına coğrafi rotalarda verilen yarışlarla tamamlandı. Yarışlar sonrası Milta Bodrum Marina’ya dönen ekipler, Trafo Bodrum’da yapılan unutulmaz kupa ve kapanış töreninde bir araya geldi.

Törenin açılış konuşmasını yapan BAYK Komodoru Şenkar Öztüzün, Ocak ayında başlayan trofe yolculuğunda iş birliği yaptıkları daimi Destekçileri Milta Bodrum Marina’ya, ana sponsor Schüco Türkiye’ye, Yarış filosunu oluşturan ekiplere, yarış kuruluna ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Öztüzün, yarışlar boyunca güvenini hissettiren Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı ve personeline, Bodrum Deniz Kurtarma Derneği ile kapanış organizasyonunda ki desteklerinden dolayı Bodrum Belediyesi’ne de teşekkür ettiğini belirtti.


Törene katılan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 2005 ile 2010 yıları arasında BAYK’ın düzenlediği yarışlarda yer aldığını söyledi. Bodrum’un binlerce yıldır yelkenle içe içe bir kent olduğunu ifade eden ARAS, özellikle son yüzyılda süngerciler ile gulet ve tirhandil ustalarının Bodrum’da önemli bir yer tuttuğunu dile getirdi.
BAYK’ın düzenlediği organizasyonlara değinen Aras, “Bu etkinlikleri sürdürmek kolay değil. Yılladır bu güzel etkinliğe ev sahipliği yapan ve destekleyenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

BAYK Komodoru Şenkar Öztüzün, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.
Schüco Türkiye Genel Müdürü Can Eren’ de, şahsında şirketine gösterilen teveccühten dolayı teşekkür etti. Bu başarılı organizasyonu yıllardır sürdüren ve olanak sağlayanları tebrik eden EREN, “Organizasyonun asli unsuru yarışmacılarımıza tebriklerimi sunuyorum, zorlu bir trofeyi geride bıraktık. Gelecek sene de görüşmeyi umut ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.