Bodrum Gündem

Bitez sahili magandalara teslim

Bitez’de kürek sporu yapılan “Bitez Rowing” adlı işletmenin önündeki tekneler magandalar tarafından tahrip edildi.

Bodrum Gündem Haber

Bitez sahilinde hizmet veren otel, restaurat ve diğer işletmelerin sahildeki eşyalarının ya çalındığını ya da tahrip edildiğinden şikayet ediyorlar. Bitez’de su sporları ve kürek eğitimi veren Bitez Rowing adlı işletmenin önünde bulunan ve 10 binlerce Euro değerindeki tekneler kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edildi. 25 Mayıs 2023 Perşembe gecesi meydana gelen olayda bir teknenin üzerinde tepinen magandalar teknenin kırılmasına neden olurken, diğer bir tekneyi de devirerek tahrip ettiler.

Bitez Rowing idarecisi ve kürek eğitmeni Raşit Varlı çok uzun zamandır Bodrum’da yaşadığını belirterek; “Bodrum son yıllara kadar güvenli bir yerdi. Ama o kadar çok kalabalıklaştıki artık güvenli bir kent olmadığını düşünüyorum. Gece sahile gelip içki içmişler, ateş yakmışlar ve teknelerin üzerinde tepinerek kırmışlar ve tahrip etmişler. Bu işe bir çözüm bulunması gerekiyor…” dedi.

Editörün Yorumu;

Bitez, Gümbet, Ortakent gibi Bodrum’un incisi olan koylarda ve şehir merkezinde Kumbahçe ile Pşatarlası gibi sahillerimizde güvenlik zafiyeti var. Özellikle kışın çok daha korumasız olan sahillerde amatör tekneler, otellerin ve restaurantların malzemeleri çalınıyor ya da tahrip ediliyor.

Bodrum nüfusunun durmayacağı ve hatta daha da artacağı bir gerçek. Doğal olarak artık güvenlik önlemlerinin de nüfusa bağlı olarak artırılması gerekiyor. Bu önlemlerin de sahillerde oturup sohbet eden ya da düzgün bir şekilde yiyen, içkisini içen yurttaşların rahatsız edilmeden alınması çok önemli. Önlem alalım derken işin cılkını çıkartmamak çok önemli. Güvenlik önlemleri kimseleri rahatsız etmeden, sahillerde yurttaşların oturmasına, kalkmasına, yemesine, içmesine karışmadan özenle ve dikkatle yapılması gerekir elbette.

Turistik Polis ve Zabıta sisteminin de biran önce devreye sokulması da önem arzetmektedir. Antalya’da olduğu gibi t-shirt, şort giyen, bisikletli ve atlı polisler Bodrum’a çok yakışacaktır diye düşünüyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.