Bodrum Gündem

Bahçe Sohbetleri ile geçmişe yolculuk

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından Kent Müzesi’nde başlatılan Bahçe Sohbetleri etkinliğinin ilk konuğu Bodrum’un hafızası 1936 doğumlu Hüseyin Yeter Şakar oldu. Ali Şengün de konuyla alakalı arşivindeki fotoğraflar izleyenleri adeta geçmişte bir yolculuğa çıkardı.

Fatih Bozoğlu-Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. Bodrum Kent Müzesi ve Arşivi bahçesinde Bahçe Sohbetleri etkinliğinin ilki gerçekleştirildi. İlk konuk konuşmacı Bodrum Kumbahçe Mahallesi sakinlerinden 1936 doğumlu Hüseyin Yeter Şakar oldu. Şakar “Mazimdeki Kumbahçe” adlı sohbet toplantısı

Girit göçmeni Klavura sülalesinden Hüseyin Yeter Şakar hayat hikâyesi “Mazimdeki Kumbahçe” kitabında yazdıklarından yola çıkarak; Bodrum Hâkimi Fatma Mefharet Tüzün ile olan anılarını, dünden bugüne tanık olduğu geleneksel Kumbahçe Mahalle yaşantısını, mahallede öne çıkan karakterleri, ev pansiyonculuğunun başlamasını, gelişen turizm faaliyetlerini ve bunun mahalleye yansımasıyla başlayan değişimi sohbet havasında anlatırken Ali Şengün’de arşivindeki fotoğraflar ile sohbete destek verdi.

Bahçe Sohbeti Döneme Ait Siyah Beyaz Fotoğraflarla Renklendi…

Ali Şengün tarafından bin bir emek ile toplanan ve arşivlenen fotoğraflar, geçmişten bu güne Bodrum’un görsel hafızasını oluşturuyor. Bu fotoğraflar eşliğinde gerçekleştirilen “Mazimdeki Kumbahçe” adlı sohbet toplantısında Kumbahçe sakinleri de sohbete katılarak, anılarını paylaştı.

Bahçe Sohbetleri 15 günde bir yaz kış devam edecek…

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Zeynep Göztepe, Bodrum Kent Müzesi ve Arşivi bahçesinde on beş günde bir değişik konular ve konuklarla sohbetlerin devam edeceğini kaydederek; “Bodrum Belediyesinin mülkiyeti olan, tarihi ve kültürel alanlarda Bodrum Kültür A.Ş. olarak, Nuran Yüksel hocamızın başlattığı ‘sözlü tarih’ çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu sohbetlerimize yaz boyunca açık alanlarda, kışın da kapalı alanlarda gerçekleştireceğiz. Sizlerden gelen her türlü öneriyi de değerlendireceğiz. Bodrum’un bilinen ya da az bilinen ve ortaya çıkartılmayı bekleyen bilgileri geleceğe aktarmayı görev kabul ediyoruz. İlk sohbet toplantımızı Bodrum’un hafızası olarak kabul ettiğimiz Hüseyin Yeter Şakar ile başlatıyoruz…” dedi.

Başkan Aras’tan kültür etkinliklerine tam destek…

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Zeynep Göztepe. Nuran Yüksel şahsında ‘Sözlü Tarih Grubu’na verdiği emek verenlere teşekkür ederek birlikte çalıştığı ekip arkadaşlarını sohbet toplantısına katılanlarla tanıştırdı. Göztepe sözlerini; “Bildiğiniz gibi Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras özellikle Bodrum’un geçmişinin derlenmesi, kayda alınması ve gelecek nesillere aktarılmasını çok önemsiyor. Bu konuda yapılan tüm çalışmaları da destekliyor. Biz de başkanımızdan kuvvet ve cesaret alarak Cumhuriyetimizin 100.yılında hem kent belleği, hem de Bodrum’un kültür ve sanatına katkı koymak için canla başla çalışıyoruz…” şeklinde tamamladı.

Zeynep Göztepe günün anısına Hüseyin Yeter Şakar’a ve fotoğraf arşivi ile destek veren Ali Şengün’e birer hediye verdi.

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen ve ilki gerçekleştirilen Bahçe Sohbetleri etkinliği sonunda Hüseyin Yeter Şakar ikinci kitabı olan “Meltemin Anatoli’ye Savurdukları” kitabını okurları için imzaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.