Bodrum Gündem

Bodrum’un sorunlarına akılcı çözüm aranıyor

Bodrum Tanıtma Vakfı ve Bodrum Belediyesi işbirliği ile Bodrum’un sorunlarına ortak akıl yöntemi ile bakmak ve aynı yöntemle çözümler bulmak için arama konferansı düzenlendi.

Çiçek – Fatih Bozoğlu / Bodrum Gündem

Bodrum Tanıtma Vakfı ve Bodrum Belediyesi işbirliği ile Bodrum’un sorunlarına ortak akıl yöntemi ile bakmak ve aynı yöntemle çözümler bulmak için Prof.Dr. Oğuz Babüroğlu yönetiminde iki gün sürecek olan arama konferansı başladı…

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, BODTO Başkanı Mahmut KOcadon, Turizm ve Kültür eski Bakanı Bahattin Yücel, Turizm Tanıtma eski Genel Müdürü ve İzmir eski Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, BOTAV Yönetim Kurulu üyeleri, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri, turizmciler ve iş insanları katıldı.

İki gün sürecek olan Bodrum Tanıtım Vizyonu Arama Konferansı Programının birinci günü açılış konuşmasını Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptı. Başkan Aras Bodrum’un dünyaca ünlü markaların var olmak için rekabet ettiği bir destinasyon olduğuna vurgu yaparak; “Bunun yanı sıra sürdürülebilir kalkınma için Bodrum’un değerlerini korumak hepimiz için kaçınılmaz bir zorunluluk. Bodrum’un kalkınmasında turizmin, turizmde planlı büyümenin önemi tartışılamaz. Bu nedenle Bodrum Turizm Ana Plan çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz…” dedi.

Bodrum’un değerlerinin gelecek kuşaklara aktarılması hepimizin sorumluluğudur…

Başkan Aras konuşmasını: “Bodrum’da yaşayan herkesin, Bodrum sevdalılarının, sektörün tüm paydaşlarının katılımları ve katkılarıyla yürütülecek plan çalışmasında öncelikle Bodrum’un değerleri, turizm profili belirlenerek, turizmin başladığı 1970’li yıllardan bu yana fırsatların, tehditlerin, güçlü ve zayıf yönlerin değişimini saptanacak, yepyeni bir vizyon ile gelecek on yılın planlamasını yapılacaktır. Bu planın en önemli unsuru Bodrum’un farklı bileşenleriyle taşıma kapasitesinin hesaplanmasıdır.  Taşıma kapasitenin aşılmaması, turizmde koruma kullanma dengesinin gözetilmesi, Bodrum’un var olan değerlerinin gelecek kuşaklara aktarılması hepimizin sorumluluğudur. Planın eksiksiz uygulanması için tüm paydaşların görüşü alınarak oluşturulacak eylem önerilerinin eksiksiz yerine getirilmesi için yapılacak çalışmalar Bodrum Turizm Destinasyon Kurulu önderliğinde koordine edilecektir…” şeklinde sürdürdü.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras konuşmasını “Plan çalışmaları, turizm kalkınma plan ve programlarında derin tecrübeleri olan Prof. Dr. Muharrem Tuna önderliğinde yürütülecektir. Değerli hocamıza ve çalışma arkadaşlarına çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Belediyemiz plan çalışmalarının eksiksiz tamamlanması için elinden gelen desteği sağlayacaktır…” sözleri ile tamamladı.

Katılımcılar tek tek kendilerini tanıtmalarının ardından yaklaşık 15 dakika boyunca “Akımlar Beyin Fırtınası” gerçekleştirildi. Turizmin bu günü ve yarınının ne olacağı yönünde görüşler dile getirilirken, çevre ve digital gelişimin turizme etkisi tespitleri yapıldı. Toplantının birinci gününde; Değişim Gündemi (Gelecek Senaryoları ve Mevcut Durumun Değerlendirilmesi ) Grup Çalışmaları yapılacak.

İkinci gün ise; Bütünleştirilmiş Gelecek Tasarımı Değerlendirme grup toplantılarının ardından da Stratejik Yol Haritası Grup Çalışmaları ile sona erecek.

Yorumlar

  1. Şahabettin Doğan dedi ki:

    TMMOB ve Bodrum Kent Konseyinin haberi bile olmadan, Bodrum’u nasıl kurtaracaklar..?