Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Bu denizden ne istediniz?

    Yazık olan 4-5 masa için Bodrum Paşatarlası’nda denize ihanet edildi!

    İsveç’ten Bodrum’u izliyorum. Çünkü Bodrum’u ve Türkiye’yi çok seviyorum.

    Buradan oturduğum yerden de ahkam kesmiyorum.

    Bodrum Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras’ı da tenzih ederek, Paşatarlası’nda yaşanan sahil kıyımını, doğa katliamı kınıyorum.

    Çünkü Sayın Ahmet Aras İle görüştüm onun bilgisi dışında gelişmiş bu yaşanan düzenleme

    -Bir işletmenin çıkarları gözetilerek bu katliam maalesef yapıldı

    Paşatarlası’nda bir işletmenin çıkarları düşünülerek, maalesef sahilde 4-5 masa atması için deniz dolduruldu ve o masalar için zemin hazırlandı.

    -Bırakalım bu ahbap çavuş kayırımını

    Tüyler ürpertici bir durumu araştırdığımda işin perde arkasında ahbap çavuş ilişkisi olduğu yönünde. Tabi ki bir gazetecinin duyumu dışında bunun resmî kurumlar tarafından araştırılıp çıkarılması daha doğru olur ve bunun hesabı da sorulmalı.

    Oysa Bodrum’u ve denizini sevmek her şeyin üzerinde olmalıydı

    Ancak maalesef bunun faturası Bodrum’un kalbi güzelim denizinden ve kıyısından çıkarıldı.

    Kıyıyı doldurma ihanetini insan görünce, insan adeta isyan ediyor. Bunu yaptıranlar, vicdanen nasıl rahatlar onu ise çok merak ediyorum.

    Bodrum’u gerçekten sevenlerin istisnası dışında, herkes sosyal medya hesaplarında Bodrum için kafiyeli, methiyeler sıralar. Ancak bunlardan bazıları samimi değiller. Yoksa Paşatarlası’ndaki bu doğa katliam gerçekleşmezdi.

    -Allah korkusu olanlara sesleniyorum.

    Yaklaşık 3-4 masa için o deniz katliamını yapınca orada kaç deniz canlısının rahatını bozduğunuzdan haberiniz var mı?

    Deniz bir kaç ay sonra sizin bugün için yaptığınız o katliam parçasını yine geri alacak.

    Devlet bugün emeklinin, memurunun maaşını yükseltmek için 3 kuruşun hesabını yaparken, siz bir işletme sahibinin hatırı için nasıl devletin işçisini, araç gereçlerini, mazotunu kullanırsınız diye de sormak istiyorum.

    -Bodrum Kaymakamı Sayın Bilgehan Bayar’dan konuya el atmasını bekliyorum

    Denizdeki katliam fotoğraflarını görünce bunu hem Bodrum Kaymakamı Sayın Bilgehan Bayar’a hem de Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras’a ilettim ve bu konuda bilgilendirmiştim.

    Kıyılardan sorumlu Milli Emlak Müdürlüğü Bodrum Kaymakamı Sayın Bilgehan Bayar’a bağlı olduğu için bu konuya el atmasını ve kamuoyunda büyük bir infial yaratan bu kıyımın düzeltilmesini istiyorum.

    Bu dünyada insan kadar tüm doğa ve içindeki canlılarında korunmaya ihtiyacı var.

    İnsan ve doğa katliamlarının olmadığı bir Türkiye ve dünya istiyorum.

    Tandoğan UYSAL

    Stokholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    1. Cemile dedi ki:

      Sevgili Tandoğan bey hani doğa katliamının olmadığı bir dünya ve ülke istiyorsunuz ya. Peki koskoca halk plajian kendi cikarlarinkz dogrultusunda muzik yapabilmek icin suni yeşil çim hali serip hem çevre hem görüntü kirliliği yapmak doğa aşkınıza uyuyormu. İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırmayi unuttunuz galiba saygılarımla