Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Bodrum’da CHP’de neden acaba bu kadar aday adayı çıktı?

    Bodrum’da CHP’de Bodrum Belediye Başkanlığı için 21 aday adayını nasıl okumalıyız?
    Bodrum siyasetini yakından takip eden ve CHP örgütünde de etkili bir dostum ile görüştüm.
    Ona neden bu kadar CHP içerisinden Bodrum Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu sordum.
    Yanıtı ilginçti;
    Bodrum’da herkes demek ki, Bodrum’un sorunlarını çözülmemiş görüyor. Demek ki O sorunları çözmek için kendinden bir şey vermek istiyor.” Yani Ahmet Aras’ın icraatından bu aday adaylarının memnun olmadığı için aday adayı olduklarını okuyoruz demeye getiriliyor.
    Kısacası bu Bodrum’da CHP’nin bölündüğünü, şu anki Başkanları olan Ahmet Aras’ın etrafında kimsenin kalmamış gibi bir algı oluşturuyor.
    -Maalesef bugünkü Bodrum’daki CHP örgütündeki durum böyle.
    Yaklaşık 5 yıl önce Ahmet Aras’ın sürpriz adaylığının yanında duran ve el ele mücadele verenlerin bile yanında olmadığını açık ve net bir şekilde görüyoruz.
    Yani geçen bu 5 yıllık Ahmet Aras’ın CHP kadrosunda bölünmüşlük ve eski dava arkadaşlarının bazılarıyla yollarının ayrıldığını da görüyoruz.
    Onun için Mart ayında yapılacak Bodrum Belediyesi seçimlerine CHP kırılganlık ve ayrılıklarla gidiyor.
    Mart ayı sonunda yapılacak seçimde, Bodrum’da CHP nasıl bir sonuç alır bilinmez. Ancak bu manzara bize SOS veriyor. Kısacası Bodrum CHP örgütü tek aday çıkarmakta zorlandığı artık net bir şekilde ortada.
    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçilir seçilmez, yaptığı açıklamada yerel seçimlerde, hiç bir Belediye Başkanı adayı konusunda, cebinde bir adayın isminin yazılı olmadığını, özellikle vurgulamıştı.
    Özgür Özel, ayrıca özellikle de bu seçimlerde Belediye Başkan adaylarını partilerinin yerel örgütlerinin belirleyeceğini söylemişti.
    O nedenle şimdiye kadar çok sayıda CHP’li Bodrum Belediye Başkanlığı için aday adayı başvurularında bulundular.
    Bodrum CHP örgütü, bu aday adayları arasında birini bildirmek için sandık kursa, nasıl bir aday belirler onu da hep beraber göreceğiz.
    Ancak bu doğumun çok sancılı olacağı şimdiden görünüyor. CHP tarihinde ne çektiyse hep iç çekişmeler ve bölünmelerden yaşamıştır.
    Umarım CHP, bu içsel rekabet yüzünden Bodrum’u kaybetmez.
    Sevgi ve Saygılarımla Tandoğan UYSAL
    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.