Bodrum Gündem

Van’a Uçak Talep Ediyoruz

Van’a Uçak Talep Ediyoruz

Bodrum Vanlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İshak Kalkanlı yaptığı açıklama ile Van’da yaşanan hava yolu ulaşımına dair eksiklerin giderilmesini talep etti. Van’a direk uçak talebinde bulunan Kalkanlı, konunun çözümü için verilen sözlerin de tutulmadığını belirtti.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Vanlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İshak Kalkanlı, gündeme dair yazılı açıklamada bulundu.

Başta ulaşım sorunu olmak üzere sorunların giderilmesi talebini ifade eden Başkan Kalkanlı, sorunların seçimden seçime gündeme gelmesinden de rahatsız olduklarını belirtti. Bodrum’da 30 bin Vanlının yaşadığını ifade eden Kalkanlı, buna rağmen Van’a doğrudan uçak ulaşımının ödediğini söyledi. Memleketlerine giderken ciddi sorunlarla karşılaştıklarını dile getiren Başkan Kalkanlı, “Bugün Bodrum’da 30 bin Vanlı aile yaşıyor. Bu rakam çok yüksek. Biz kentin de üreticisi konumundadır. Bu kente değer katan bir toplum olarak Van’ a direk uçak talebinde karşılık bulmuş değil. Biz bu talebimizden asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. Memleketimizin erişilebilir olmasını istiyoruz” dedi.

Bize Verilen Sözler Tutulsun…

Taleplerine ilişki gerek iktidar gerekse muhalefet yetkilileriyle görüştüklerini kaydeden Kalkanlı, “Haklı talebimize ilişkin bir takım görüşmeler yaptık. Sorun çözme mekanizması olan siyasi yetkililerle de bu konu paylaşıldı. Hem iktidar hem de muhalefet yetkilileriyle görüştük. Taleplerimizi aldılar fakat herhangi bir adım atılmış değil. Bizleri senden seçime hatırlayanlar şuana kadar taleplerimizi çözüm bulmuş değiller. Ve seçimlerde söz verenler sözlerinin arkasında duymadılar. Hem ulaşım Bakanlığı Hem de hava yolu daire başkanlığı nezdinde de görüşmeler yaptık.  Talebimize ilişkin somut tek bir adım atılmış değil. Biz dernek olarak aile kültürü ile beslenen anlayış ile hemşerilerimizin hizmetinde olacağız. İlimizin ve ilçelerimizin sorunlarına sahip çıkacağız. En önemlisi ise yerel yönetim başta olmak üzere bize verilen sözlerin yerine getirilmesi için mücadele edeceğiz. Hangi kurum ve hangi şahıs bize söz verdiyse sözünü tutmalı.  Hizmetin bahanesi olmaz. Bir kez daha ifade ediyorum. Ben buradan tekrar çağrıda bulunuyorum. Değerli hemşerilerim,  gelin birlikte sorunlarımıza çözüm bulalım ve hizmete destek verin. Burası Vanlıların sesidir ve birlikteliklerinin kurumsallaştığı yerdir.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.