Bodrum Gündem

Rant Enerji ile Smart Güneş Teknolojileri Bodrum’da güçlerini birleştirdi

Rant Enerji ile Smart Güneş Teknolojileri Bodrum’da güçlerini birleştirdi

Güneş Enerji sistemleri konusunda ülkemizin öncü kuruluşlarından Smart Güneş Teknolojileri ile Bodrum firması Rant Enerji Sistemleri güçlerini birleştirdi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

2014 yılında kurulan, Türkiye’de Gebze, Dilovası ve Aliağa olmak üzere 3 üretim fabrikasına sahip Smart Güneş Teknolojileri ile 2016 yılında Bodrum’da kurulan Rant Enerji Sistemleri başta Bodrum olmak üzere bölgemizin güneş enerjisinden daha fazla yararlanabilmesi için bayilik anlaması imzaladı. Ortakent’te yeni ofis açılışında bir araya gelen Smart Güneş Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ ve Rant Enerji firma sahibi Levent Külünkoğlu Bodrum Gündem’e konu ile ilgili değerlendirmede bulundular.

İyi bir ürünü kötü bir uygulamacının değersizleştirmesine izin vermiyoruz

Smart Güneş Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, enerjinin esasında enflasyon demek olduğunu, Amerikada imzalanan bir anlaşmadan sonra sadece yenilenebilir enerji üretmekle yetinmeyip onun teknolojisini de üretme kararı alındığına dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti “Dünyada yenilenebilir enerji biliyorsunuz iki sebepten dolayı ana kaynak oluyor. Bunlardan bir tanesi enerji maliyetleri diğeri ise sürdürülebilirlik. Rusya savaşında da gördüğümüz üzere dünyada meydana gelen en ufak krizler enerjinin maliyetini ve ulaşuılabirliğini doğrudan etkiliyor. Biz de şirket olarak 15 yıl önce henüz kanun ve yönetmelikleri yokken yurt dışında güneş enerji sistemleri kurarak yolumuza başlamıştık. Yatırımcı olarak girdiğimiz bu sektörde mühendislik kabiliyetlerimizi de geliştirerek değer mühendisliği dediğimiz şekliyle bir değer yaratmaya çalışıyoruz. İyi bir ürünü kötü bir uygulamacının değersizleştirmesine izin vermiyoruz. Biz sahadaki firmalarımızı tanıyoruz. Onların partnerlik sistemi üzerinden müşterilerimize doğru hizmeti vermelerini sağlamaya çalışıyoruz. İyi firmaları seçiyoruz ve bunun yanı sıra bu iyi firmalara bizler de iyi ürünler üretiyoruz. Uluslararası standartların üzerinde bir kalitede üretim yapıyoruz. Ülkemizde sektörle ilgili gerekli kanunlar yürürlüğe girdikten sonra bizler de geçen sene bu sistemin ana yapı taşı olan malzemeyi üretmek için maliyeti toplamda 470 milyon Dolara giden ve 3 yıl içinde bitmesini hedeflediğimiz bir tesisi İzmir Aliağa’da kuruyoruz.

Amerika gibi dünyaya en fazla doğal gaz ve petrol satan bir ülke bile yeşil enerjiye yatırım yaparken bizim gibi ülkelerin bu sahalara daha fazla yatırım yapması lazım. Bu sistemin ihtiyacı olan iki şey var; teknoloji ve gökyüzü. Teknoloji bizde var. Biz panelleri üretiyoruz Levent beyler de bunu en verimli şekilde uyguluyorlar.  Daha önce panelini üretmeye başladığımız sistemin hücresini de üreterek ülkemizin daha ucuz fiyatlara ve daha sürdürülebilir enerji almasını sağlayacağız. Bugün dünyada en ucuz enerji kaynağı güneş, daha ucuz bir enerji kaynağı şu anda yok” dedi.

Bodrum’un çatıları güneş enerjinden yararlanmak için çok uygun
Rant Enerji Sistemleri adına konuşan Levent Külünkoğlu, 2016 yılında kurulan bir Bodrum firması olarak 1915 Çanakkale Köprüsü Offgrid,  Bodrum Bahçeşehir Koleji, Delfi Hotel ve Aydın Şahinler Palet firması gibi  ulusal ve yerelde 60’tan fazla projenin uygulamasına imza attıklarını belirti. Levent Külünkoğlu konuşmasına şöyle devam etti, “Sektörde tecrübeli ekibimiz ile müşterilerimize üstün teknoloji, yüksek marka kalite ürünlerle hizmet veriyoruz. Projelerimizde müşteri memnuniyeti ve güven esası ile hareket ederek en iyi hizmeti, en doğru çözümü ve en uygun ürünü öneriyoruz.

Yapılacak olan işin büyük ya da küçük olması durumu değiştirmiyor. 10 kilovattan bin megavata kadar güneş enerji sistemi kurulabilir. Bodrumdaki çatılar bu sistemin kurulması için oldukça uygun, sebebi ise düz çatı olmaları. Bodrum aslında güneş enerji sistemlerinde pilot bir bölge ve gelişmeye son derece açık. Çatılarımız bu kadar uyumlu olunca ben sistemin hızla gelişeceğine inanıyorum“ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.