Bodrum Gündem

Tiyatro sevdalısı çocuklar babasız kaldı, Reşat Selek vefat etti

Tiyatro sevdalısı çocuklar babasız kaldı, Reşat Selek vefat etti
19.07.2023
0
A+
A-

 Bodrum Tiyatro Merkezi (BTM) kurucularından Cumhur Reşat Selek tedavi gördüğü Bodrum Devlet Hastanesinde vefat etti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Tiyatro Merkezi kurucularından, yazar ve oyun yönetmeni Reşat Selek, kanser tedavisi gördüğü hastanede vefat etti.

Bilgisayar ve elektronik sektöründe hizmet veren Reşat Selek, tiyatro sevdası nedeniyle tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak 2018 yılında Bodrum Tiyatro Merkezi adını verdiği gurubu kurduktan sonra yarımadada okuyan yüzlerce gence tiyatro sevgisi aşıladı.

Tamamen amatör duygularla kurduğu BTM’nin her geçen gün büyümesi ile il içinde ve dışında sahneye koydukları pek çok eser ile turnelere çıktılar. Gelen talepler neticesinde dernekleşen BTM’ye gelen tüm öğrencilerin ders notlarının yüksek olması şartını getiren Selek, gençler için elinden gelen her türlü maddi ve manevi desteği esirgemedi. Cumhur Reşat Selek’le yaptığımız röportajlarda merkez olarak yaşadıkları ekonomik zorluklara rağmen tiyatrodan vaz geçmeyeceklerini dile getirmişti. Selek’in en büyük arzusu öğrencilerinin rahatlıkla prova ve gösteri yapacakları bir çadır tiyatrosu kurmaktı.

1961 doğumlu evli ve 2 kız çocuğu babası olan Cumhur Reşat Selek, yarın öğlen namazına müteakip Konacık Merkez Camiinde kılınacak cenaze namazı sonrası Bitez mezarlığına defin edilecek.

Bodrum Gündem Ailesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı ve sabır diliyoruz.

Yorumlar

  1. Güneş Ercan dedi ki:

    Mekanı cennet olsun inşallah.Merhumun yeğeni İsveç te trafik kazası yaptı ve Kendisine ulaşılmıyor eşine nasıl ulaşabilirim ?