Bodrum Gündem

Vekillerde Çimento Fabrikasına Karşı

CHP Muğla Milletvekilleri Cumhur Uzun, Gizem Özcan ve Süreyya Öneş Derici’den Yapılmak İstenen Çimento Fabrikasına Karşı Başlatılan Deştin direnişine destek.

Bodrum Gündem Haber

Köylerinde yapılmak istenen çimento fabrikasına karşı direnen ve adalet nöbetine başlayan Deştinli vatandaşları ziyaret ederek mücadeleye omuz veren Uzun, yaptığı konuşmada:

Adalet, Hava Gibidir…

“Adalet, hava gibidir, varken nefes alırsınız. İhtiyaç olduğunu bile çok hissetmesiniz. Ne zaman ki hava eksikliği hissettiğinizde kendinizi boğuluyor gibi hissedersiniz. Adalet eksik bırakıldığında da aynı şeyleri hem bireysel olarak hem de toplumsal olarak hissedersiniz. Öyle zamanda adalete ihtiyacınız olur ki karşınızdaki insanlar fiziken ya da ekonomik olarak birçok sebepten sizden daha güçlü ve gözünüzde yenilmez, devrilmez görünür. İşte o anda Size gerekli olan şeydir Adalet!

Güçsüzlerin güçlüler karşısında korunması için gerekli olandır Adalet…

Bazı çıkar çevrelerinin toplumsal çıkar karşısında kendi hırslarını coşturdukları değerlerin karşısında durabilmektir Adalet!

İşte Deştin halkı yaşam alanlarının çıkar, rant ve kar çevrelerinin arsız kazançlarına boyun eğmeyen duruşları ile yaşam alanlarını korumak için adalet istiyorlar, adalet bekliyorlar.

Kimden bekliyorlar?

Bunu teslim etmesi gerektiğine inandıkları yüce yargıdan bekliyorlar. Çünkü onlar biliyorlar ki Adalet bir devletin temelidir. O temel sağlam olduğu müddetçe er ya da geç haklı hakkını bulacaktır.

Deştinliler buna inanıyorlar. Bu inanmışlıkla kendilerini görünür kılmak istiyorlar ve bu uğurda durmaksızın çalışmak istiyorlar.

Aslında burada olmaları, burada hak aramak için bulunmaları yerine yapacakları çok şeyleri ve çok işleri var.

Ama ortada hak yoksa ve haksızlık varsa onların birinci işi hak aramak. Bu mücadeleden yılmadan yorulmadan devam edip haklarını arayacaklar. Ta ki hak yerini bulana kadar.

Hakkı elde ettiğiniz günleriniz olsun. Mücadelenizi kutluyor, bu süreçte yanınızda olduğumuzu ve bu mücadelenin içinde bize de yer açtığınız sürece sizle birlikte olmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade ederek dayanışma duygularıyla hepinizi saygıyla selamlıyorum.” İfadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.