Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Eğer bu zamları Kemal Kılıçdaroğlu yapsaydı yanmıştı

    İşte Türkiye’de çifte standardın bir gerçeği de iktidarın devamında yaşandı.

    Yüksek enflasyon ve kriz ekonomisi ile seçime giren AK Parti ve adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu dezavantajına rağmen seçimlerde yüzde 52 oy alarak tekrar iktidar ve Cumhurbaşkanı oldu.

    Olmasına oldu da seçimi kazanan Recep Tayyip Erdoğan, halktan aldığı bu yetki ile tekrar zamları devam ettirdi. Hem de öyle böyle zamlar değil. Vallahi insan televizyondaki haberlere bile artık bakamıyor. İnsanın yaşam sevincini elinden alıyor.

    -Ya Kemal Kılıçdaroğlu bu zamları yapsaydı ne olurdu?

    Peki, bu seçimlerde eğer CHP liderliğindeki 6’lı masa ve adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bu zamları yapsaydı, bu millet ne yapardı?

    Rahmetli Bülent Ecevit’in iktidarında Başbakanlık kapısına atılan yazar kasayı Türkiye daha unutmadı.

    Bu atılan kasa ile Türkiye karışmıştı.

    Bu hafızalarda kalan yazar kasa atma mesela bugün niçin olmuyor?

    CHP iktidar olsaydı. Kesin binalarını taşlarlardı. Sokaklara dökülüp istifa çığlıkları atarlardı. Meydanlara dökülüp erken seçim çığlıkları atarlardı.

    -Peki, niye şimdi kimse bir şey istemiyor.

    İşte bunu anlamak çok zor. Belki korkuyorlar. Çünkü bu iktidarın yaydığı bir korku psikolojisi var.

    Halk sesini çıkaramıyor. Konuşamıyor. Tam anlamıyla sinmişlik var.

    Peki, kimler konuşuyor. Sosyal medyada eli kalem tutanlar ve iktidar yanlısı olmayan televizyon kanallarındaki bir kaç yorumcu.  Bu yeterli mi? Tabii ki değil.  Toplumda kararlı ve sabit bir tepki olmadığı sürece bir şey değişmez.

    Yani ağlamayan çocuğa meme verilmez atasözümüz olmasına rağmen bu iktidar onu da unutturmuş.

    Bu kadar aşırı düzeyde zamlar ve Türk lirasındaki önlenemeyen bu kadar değer düşüşü karşısında başka bir millet hop derdi. Bir şeyler yapardı.

    Onun için bizim millet kaderci, ne çıkarsa bahtıma şarkısını söylemeye devam ediyor. O zama iyi söylemeler. Fiyatların artmadığı, değeri artan bir Türk Lirası diliyorum

    Saygı ve Selamlarımla

    Tandoğan  Uysal

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.