Bodrum Gündem

Kent Müzesi Bahçe Sohbetleri Belkis Öztin Koparanoğlu ile devam ediyor

Kent Müzesi Bahçe Sohbetleri Belkis Öztin Koparanoğlu ile devam ediyor

Bodrum Belediyesi Kültür AŞ’ye bağlı Bodrum Kent Müzesi ve Arşivi bahçesinde 3 Ağustos 2023 Perşembe günü saat 18:30 – 20:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Bodrum Gündem Haber

Eğitimci – Yazar Belkıs Öztin Koparanoğlu; Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. Bodrum Kent Müzesi ve Arşivi bahçesinde, 03.082023 Perşembe günü saat 18:30’da geçekleştireceği “Bodrum’un Nostaljik Yakamozlu Günleri” adlı sunumunda, Ali Şengün’ün Bodrum fotoğrafları da yer alacak.

Eski Bodrum yaşantısındaki hatıralarından yol çıkarak; kendisini “çitlembiğim” diye seven Bodrum Hâkimi Fatma Mefharet Tüzün ile olan anılarını, dönemin sosyal çevresini, ailesini, Mübadele ile Bodrum’da yerleştirilen Girit Türklerinin kendilerine has yaşayışlarını, türkülerini, şarkılarını, Bodrum’da ve Anadolu’nun çeşitli yerlerinde yaptığı öğretmenlik günlerindeki yaşamını, yazarlığa nasıl başladığını ve Bodrum’a dair yeni kitap projelerini dinleyicileri ile paylaşılacak.

Sunumuyla ilgili açıklama yapan Koparanoğlu; “Bodrum’a mübadele öncesi ve mübadele ile Girit’ten çok az eşyayla teknelerle, gemilerle Bodrum’a gelen insanlar o uzun deniz yolculuğu sırasında, ‘Girit’in yakamozları onlara umut ışığı olmuş ve yaşama dört elle sarılmışlardır.”şeklinde görüş belirtti.

Belkis Öztin Koparanoğlu, sunum sonrası yayınlanan son kitabı olan “Ulviye Bılla” ile “Bodrum’un Girit ve yerli Mutfağı” ve “Yosundan Masallar” kitaplarını, Bodrum Kent Müzesi Bahçe Sohbetleri katılımcıları için imzalayacak.

Kent Müzesi Bahçe Sohbetleri

Konuk: Belkis Öztin Koparanoğlu
Konu: “Bodrum’un Nostaljik Yakamozlu Günleri”
Tarih:    03 Ağustos 2023, Perşembe
Saat:      18.30-20.30
Adres:  Bodrum Kent Müzesi, Çarşı Mah. Sanat Okulu Cad. No:7

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.